Aleksandru Vučiću kragujevačka Plaketa Svetog Đorđa: Gradonačelnik nagradio predsednika zbog zaštite životne sredine 1Foto: Z. S. M.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić povodom dana grada Đurđevdana u ime svih Kragujevčana dodelio je Plaketu Svetog Đorđa predsedniku države Aleksandru Vučiću za nemerljiv doprinos očuvanju i zaštiti životne sredine u Kragujevcu i značajnom unapređenju kvaliteta života građana Kragujevca modernizacijom sistema daljinskog grejanja.

Ovu svoju odluku Dašić je obelodanio juče, gostujući u Jutarnjem programu Happy televizije „Dobro jutro Srbijo”, preneo je sajt Gradske uprave.

– Između dva Đurđevdana se desilo mnogo toga, posebno u investicionom smislu. U Kragujevcu se okupio jedan jako dobar i mlad tim, koji je u datim okolnostima ostvario dobre rezultate, ocenio je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić gostujući u Jutarnjem programu Happy televizije.

Po njegovim rečima, Kragujevcu „na ponos, od velikih investicija, svakako je modernizacija sistema daljinskog grejanja i Državni data centar, gde uskoro kreće i izgradnja Inovacionog distrikta”. Zatim, severna obilaznica koja će da izmesti težak saobraćaj iz centra grada i omogući formiranje nove industrijske zone.

– Dobro je i što Kragujevac nije više zastupljen samo u auto – industriji, nego se pozicionirao i kao centar šinske industrije. Ove godine kreće i probna proizvodnja elektromobila. Stvaramo takve uslove za život i rad, da mladi ljudi više ne odlaze iz Kragujevca. U svemu tome imamo snažnu podršku države i predsednika Republike. I dovoljno razloga da budemo zadovoljni ostvarenim rezultatima između dva Đurđevdana, ocenio je Dašić.

Zbog toga je povodom Đurđevdana – Dana grada Kragujevca, iskoristio svoje pravo da kao gradonačelnik, u ime svih Kragujevčana dodeli Plaketu Svetog Đorđa predsedniku države Aleksandru Vučiću „za nemerljiv doprinos očuvanju i zaštiti životne sredine u Kragujevcu i značajnom unapređenju kvaliteta života građana Kragujevca modernizacijom sistema daljinskog grejanja”.

Plaketu Svetog Đorđa, gradonačelnik Kragujevca, dodelio je i ministru informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije dr Mihailu Jovanoviću, koji je „izuzetnim ličnim i profesionalnim zalaganjem omogućio da Kragujevac izraste u važan tehnološko -inovativni centar, jedinstvenu celinu informacionih, inovativnih, kreativnih i digitalnih delatnosti u Republici Srbiji i ovom delu Evrope”.

Treći dobitnik Plakete Svetog Đorđa je Agromarket d.o.o. za doprinos u afirmaciji i promovisanju grada Kragujevca, kao i za pruženu pomoć Gradu i građanima Kragujevca.

Reč je o kompaniji u kojoj je uvek postojala razvijena svest o važnosti društveno odgovornog aspekta poslovanja, kroz različite donacije realizovane u oblastima socijalne i zdravstvene zaštite, nauke i obrazovanja, umetnosti, amaterskog sporta, unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, dece i omladine, pomoći starim sugrađanima, kao i unapređenje zaštite životne sredine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari