Aleksić: Narodnoj stranci pripalo samo jedno mesto predsednika Odbora 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

“Narodna stranka imaće članove u šesnaest skupštinskih odbora, kao i predsednika Odbora za kulturu i informisanje. Predsednik tog Odbora biće Siniša Kovačević, dramaturg i potpredsednik Narodne stranke”, kaže Miroslav Aeksić za Danas i dodaje da će sam biti član Administrativnog, ali i Odborima za unutrašnje poslove i odbranu, poljoprivredu i finansije.

Aleksić napominje da će naprednjaci, kao i do sada kontrolisati Odbore za kontrolu službi bezbednosti, finansije, poljoprivredu, Kosovo i Metohiju. Odbor za unutrašnje poslove u naredne četiri godine vodiće koalicija NADA.

 

“Narodna stranka tražila je mesto predsednika za poljoprivredu, ali nam je rečeno da o tome nema govpra, to mesto pripada SNS. Nadam se samo da predsednik neće ponovo biti Marijan Rističević”, kaže Aleksić.

Prema njegovim rečima Narodna stranka imaće i zamenika predsednika Odbora za prava deteta. To će biti Slavica Radovanović. Podseća da je predsednik tog odbora po funkciji predsednik Skupštin Srbije, a u ovom slučaju je to Vladimir Orlić. Vlada Gajić biće član Odbora za kontolu službi bezbednosti.

Aleksić ističe da mesta u delegacijama još nisu podeljena, ali da će on biti deo delegacije u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje u EU, koji će predvoditi Marinika Tepić.

Članovi srpske delegacije u Savetu Evrope u Strazburu biće i narodnjaci Stefan Jovanović i Slavica Radovaonvić, u interparlametarnoj uniji će biti Sanda Rašković Ivić, a u Mediteranu će biti Ivana Parlić .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari