Aleksić: Sutra će biti objavljen plan za skup "Srbija protiv nasilja“ zakazan za 27. maj 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ sutra objaviti plan za skup koji će biti održan 27. maja.

„Nastavljamo borbu do ispunjenja zahteva koji su realni i ostvarivi, ne smemo odustati. Moraćemo da se na sve masovnijim skupovima borimo za Srbiju. Nikakvo nasilje ne dolazi u obzir i zakazali smo skup u subotu jer predsednik SNS Aleksandar Vučić svoj miting organizuje u petak“, rekao je Aleksić televiziji N1.

On je podsetio da su zahtevi protesta „Srbija protiv nasilja“ smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina i članova Saveta REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i zabrana štampanih medija koji promovišu nasilje, kriminal i nemoral.

„Niko ne zloupotrebljava tragediju, nego su se građani sami podigli i neće više da spuštaju glavu. Protest u subotu će biti apsolutno nenasilan, kao i svi prethodni, i najsnažnija poruka biće tišina koju ćemo poslati u dostojanstvenoj šetnji“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da će gotovo sigurno biti formiran anketni odbor koji bi u roku od 30 dana od formiranja trebalo da utvrdi okolnosti i činjenice u vezi sa dva masovna ubistva, kao i odgovornost i propuste u sistemu.

Naveo je da na miting SNS poziva Đorđe Prelić, osuđen zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona, i ukazao da je i to pokazatelj da Srbijom upravlja „mafijaška vlast po mafijaškim principima“.

„To su radili i sa klanom Veljka Belivuka, s kojim je na vezi bio generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, a sada Prelić pozivan na miting SNS“, kazao je Aleksić.

Aleksić je ocenio da će na skup SNS doći „ucenjeni i primorani ljudi iz javnih institucija i to pod radnom obavezom“, i dodao da su i privatne firme dobile naloge da šalju svoje zaposlene.

On je istakao da Vučić nastavlja da pokazuje potpunu neodgovornost prema zemlji i građanima „potcenjujući ljude koji traže realne i ostvarive zahteve“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari