Aleksić: Vlast generiše kriminal i korupciju umesto da ih suzbije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas na konferenciji za novinare da priča u vezi sa ,,Jovanjicom“ i trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem dokazuje opstrukciju političkih struktura države koje generišu kriminal i korupciju, umesto da ih suzbijaju i koje su razorile sve institucije.

Aleksić je podsetio da je Danijela Tešić, ćerka Slobodana Tešića 2012. godine ,,ušla“ u Ministarstvo spoljnih poslova u trenutku kada je njen otac bio na ,,crnoj listi“ Ujedinjenih nacija i da mu je dodeljen diplomatski pasoš.

Aleksić dodao i da je Tešić bio i na poternici Interpola i napomenuo da se „govori“ da ga je pre nešto više od mesec dana jedna zemlja Bliskog istoka ponovo stavila na međunarodnu poternicu.

On je rekao da to nije sprečilo vlast i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da Danijelu Tešić „prebace“ u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ,,i to ni manje ni više“ nego u Upravu za međunarodnu operativnu policijsku saradnju odnosno ,,srpski Interpol“.

Aleksić je naglasio da je tako ćerka čoveka koji je bio na poternici Interpola i koji je na crnoj listi Sjedinjenih Država ,,prebačena u srpski Inetrpol“ da se bavi međunarodnom operativnom policijskom saradnjom.

On je napomenuo i da je načelnik Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Milan Dimitrijević i označio ga kao ,,odličnog prijatelja“ Milana Kendije, jednog od uhapšenih u slučaju „Jovanjica“, pripadnika MUP, koji je bio ,,direktno optužen da je pomagao prvooptuženom Predragu Koluviji“.

Podsetivši da je Vulin ,,drugovao“ sa Koluvijom i obilazio ,,Jovanjicu“ gde se ,,odnosno slikao kako čupa rotkvice ili bere paradajz“, Aleksić je rekao da je taj čovek danas ministar unutrašnjih poslova i da je njegovim dolaskom na vlast ,,ćerka trgovca oružjem ušla u srpski Interpol koji treba da se bavi“ i Tešićem i Koluvijom.

,,Oni koji se kunu da će se obračunati sa mafijom i kriminalom u Srbiji danas kontrolišu upravo one institucuije koje bi trebalo da razotkrivaju kriminal i korupciju“, zaključio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari