Aleksić: Vučić preko TV Pink pritiska Apelacioni sud u vezi sa aferom Jovanjica 1foto FoNet Ana Paunković

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić rekao je danas da je slučaj „Jovanjica“ opet u centru propagande predsednika Srbije Aleksandra Vučića, „koji preko televizije Pink vrši pritisak na Apelacioni sud promovišući (vlasnika tog imanja) Predraga Koluviju kao sveca“.

Aleksić je ocenio da je promocija čoveka, koji je po optužnici organizator proizvodnje marihuane na imanju Jovanjica, u funkciji pritiska na Apelacioni sud, čija odluka se čeka u vezi sa neophodnošću saslušanja inspektora Slobodana Milenkovića i „izdvajanja iz spisa dokaza o 600 kilograma marihuane spremne za prodaju“.

„Tu marihuanu su pronašli Milenković i njegov tim uz više od tone uzgajane marihuane. Te hrabre ljude vam nećemo dati, a drogu koju nudite našoj deci vam nećemo oprostiti“, kazao je Aleksić.

On je kazao da je na dan školske slave Sveti Sava televizija Pink deci Srbije emitovala ispovest prvooptuženog za trgovinu drogom.

„I priča o iznuđenom rukovanju sa mnom na sajmu poljoprivrede, uz pripremljene foto objektive, iskorišćena je za promociju navodnog duhovnog pročišćenja Koluvije“, naveo je Aleksić.

On je dodao da Koluviji želi što skoriji odlazak u zatvor jer je „uz pomoć države“ organizovao najveću plantažu marihuane u Evropi.

„Ova kampanja televizije koja odavno ne bi smela da ima nacionalnu pokrivenost i ‘potresno’ svedočenje predsednika koji ne zna gde je Jovanjica – neće proći“, saopštio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari