Aljbin Kurti: Bio sam voljan da potpišem, ali je druga strana odbila 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Virginia Mayo)

Bio sam voljan da potpišem, ali je druga strana odbila, izjavio je večeras kosovski premijer Aljbin Kurti po završetku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, uz posredovanje Evropske unije (EU).

U obraćanju medijima posle sastanka u Briselu, Kurti je kao gubitak ocenio to što večeras nije potpisano ništa od onoga što je dogovoreno.

Ovo je sporazum koji u potpunosti uspostavlja ravnopravnost strana, to je sporazum simetrije, dobrosusedstva i saradnje u budućnosti, uvek na demokratski i evropski način, rekao je Kurti o predlogu EU, prenosi Koha.

https://www.danas.rs/vesti/politika/poceo-sastanak-vucica-i-kurtija/

Nisam potpisao, jer druga strana nije bila voljna da potpiše. Izrazio sam spremnost i interesovanje da potpišem ovaj tekst. To ne bi bio prvi tekst koji su potpisali premijer Kosova i predsednik Srbije, ocenio je Kurti.

U Berlinu su četiri premijera država Zapadnog Balkana potpisala tri sporazuma. Mislim da je šteta da to danas nije potpisano i da smo se dogovorili. Sporazum je trebalo da bude potpisan, to nije uradila srpska strana, iako je pristala, istakao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari