Ana Brnabić izvređala Dragana Đilasa, on najavio tužbu 1Foto Nenad Kovačević Danas

Ono što je započela u Skupštini Srbije, novoizabrana predsednica parlamenta Ana Brnabić nastavila je danas na društvenim mrežama. Naime, ponovo se nizom uvreda obrušila na Dragana Đilasa, poslanika i lidera Stranke slobode i pravde tvrdeći da je dnevno krao 172.000 evra.

Đilas je najavio da će je zbog te izjave tužiti, ali da ne veruje da će se Brnabićeva pojaviti na suđenju. Povod za nove prozivke Đilasa bila je objava na društvenim mrežama Viole Fon Kramon da Srbija neće napustiti Savet Evrope, ukoliko Kosovo bude primljeno u SE i da Vučićeva izjava ne bi trebalo nikoga da impresionira, jer je to blef.

Na izjavu izvestiteljke za Kosovo u Evropskom parlamentu reagovala je Brnabić poručujući da Srbija ne blefira i da ukoliko Savet Evrope (SE) prekrši statut i svoje vrednosti, zaista „i ne treba da bude deo takvog licemerja i šarade“.

Brnabić je poručila Fon Kramon da bi trebalo da zna „stvar ili dve o blefiranju i laganju“, pošto kako je rekla, Fon Kramon nije samo blefirala već je i otvoreno lagala o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), koja je okosnica Briselskog sporazuma.

Na objavu predsednice parlamenta da Srbija ne blefira reagovao je Dragan Đilas napisavši takođe na društvenoj mreži Iks: „Da, da. Isto kao što nije blefirala sa izveštajem o umešanosti jedne velike države u izbore u Srbiji..“

I na samo tu jednu rečenicu Brnabić je reagovala podužom prozivkom Đilasa.

„Evo ga, javlja se i Dragan Đilas, čovek koji je iskoristio političku funkciju da prisvoji, tj. ukrade od građana Srbije, 172.000 EVRA DNEVNO – i tako svaki dan, svake nedelje, svakog meseca, 10 godina! Zamislite sutra (nedelja) ujutru ustanete, i do kraja dana, bogatiji ste za 172.000 evra! I tako svaki dan, 10 godina“, navela je predsednica parlamenta.

A onda se po običaju obrušila i na Dragana Šolaka.

„E, tako je Đilas, bez Šolaka. Šolak je, zahvaljujući Đilasu, prihodovao i više. Na kraju, kad su obojica završili političku karijeru, Šolak je, usput, kao hobi, kupio klub u engleskoj Premijer ligi. E, tako je, poštovani građani Srbije, dragi narode, došlo do toga da pola miliona ljudi izgubi posao, da se zatvore fabrike, da nezaposlenost pređe 26%, nezaposlenost mladih 51%, da prosečna mesečna plata bude 330 evra, dok su oni uzimali stotine hiljada evra dnevno“, objasnila je Brnabić u podužoj objavi.

Potom je dodala i da je on i danas, nakon svega toga, uvek i neizostavno uz one koji su protiv Srbije.

„Muva. Smeta i onim strancima koje moli da ga ustoliče na vlast u Srbiji, jer narod neće. Tolika je muva. Gospodine, ni Viola Fon Kramon ne želi da ima bilo šta sa Vama“, zaključila je Ana Brnabić reagujući na samo jednu rečenicu lidera SSP.

Zbog svih tih ponovljenih uvreda i laži, lider SSP najavio je da će tužiti predsednicu Skupštine Srbije.

„Koliko treba da budeš glup i bezobrazan pa da tvrdiš da sam dnevno zarađivao duplo više od Ronalda i Mesija? Tužiću Anu Brnabić za ovu laž ali mislim da će bežati sa suđenja kao što njen šef Aleksandar Vučić beži godinama“, naveo je Đilas na društvenoj mreži Iks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari