Ana Brnabić putuje u Bukurešt na Kongres Evropske narodne partije uoči izbora u EU 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastaće se večeras u Bukureštu sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom, prenosi Radio-televizija Srbije.

Brnabić će učestvovati i na Kongresu Evropske narodne partije (EPP), koji se danas i sutra održava u glavnom gradu Rumunije, koji mahom okuplja sve šefove država – predsednike i predsednike Vlada.

Evropska narodna partija EPP je najveća porodica partija u Evropi i najbrojnija grupacija u Evropskom parlamentu, a Srpska napredna stranka je pridružena članica EPP.

Domaćini ovogodišnjeg kongresa EPP su rumunska Nacionalna liberalna partija, predsednik Evropske narodne partije Manfred Veber i generalni sekretar EPP-a Tanasis Bakolas.

Cilj kongresa je, kako su naveli organizatori, okupljanje političke porodice kako bi još jednom potvrdili svoje političke vrednosti i principe.

Fokus Kongresa EPP ove godine jesu pripreme za izbore za Evropski parlament u junu, usvajanje manifesta Evropske narodne partije, kao i izbor kandidata stranke za predsednika Evropske komisije.

Kongres u Bukureštu okupiće blizu 2.000 ucesnika iz više od 40 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari