Ana Brnabić uoči posebne sednice Vlade: Pritisci na Srbiju su užasni, neprincipijelni i mogućnost prijema Kosova u SE je skandal 1Foto: print screen Pink

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas za televiziju Hepi da će se na posebnoj sednici Vlade Srbije u 10 sati, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, razgovarati kako da se Srbija odupre svim pritiscima i kako reagovati na „skandaloznu mogućnost“ prijema Kosova u Savet Evrope.

„Pritisci su užasni, neprincipijelni i mogućnost prijema Kosova u SE je skandal. To zaista poništava svaku relevantnost SE kao organizacije koja se bavi vladavinom prava i zastitom ljudskih prava. To je suprono članu 4 Statuta SE“, rekla je Brnabić.

Ona ocenjuje da je još skandaloznije što je izvestilac SE Dora Bakojani na početku govorila o samo tri uslova za prijem Kosova, dok je posle desetak dana rekla da je dovoljan i jedan, odnosno da se posle osam godina izvrši presuda i zemljište vrati manastiru Visoki Dečani.

„To je dovoljno da nešto što nije država, koju ne priznaje pet zemalja EU, uključujući i Grčku odakle je Bakojani, postane član SE. Skandal“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari