Andrija Mandić: Od velikog je interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom 1Andrija Mandić Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ

Od velikog je interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Srbijom, izjavio je predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Nebojšom Rodićem, preneo je danas RTCG.

U saopštenju iz Skupštine Crne Gore navodi se da je Mandić istakao da dve države, koje su gotovo 100 godina bile u državnoj zajednici, treba da uspostavljaju modele saradnje koji će biti na korist i u interesu građana.

Mandić je Rodiću izrazio jasnu nameru i važnost koju Crna Gora pridaje velikim infrastrukturnim projektima poput završetka auto-puta i rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i valorizacije punog potencijala Luke Bar, kako za potrebe države Crne Gore, tako i za zemlje koje se naslanjaju na nju.

Rodić je upoznao Mandića sa aktuelnom političkom situacijom u Srbiji, izražavajući uverenje da će se ubrzo nakon konstituisanja parlamenta u Srbiji „oformiti i grupa prijateljstva između dva narodna doma“

Kako se navodi, Rodić je Mandića upoznao i sa projektom EXPO 2027. i naglasio da će od tog projekta benefite imati celi region.

Rodić je istakao da je spreman da predano radi na izgradnji najboljih mogućih odnosa između dve bratske države i izrazio uverenje da će biti učesnik brojnih dobrih i lepih stvari, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari