Antić demantuje Đilasa 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ne postoji plan, ni ideja, niti je iko ikada govorio o prodaji i privatizaciji bilo kog dela EPS, pa ni Termoelektrane „Nikola Tesla“, saopštio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić povodom izjave kandidata za gradonačelnika Beograda, Dragana Đilasa da će „zaustaviti privatizaciju TENT“.

To što će Dragan Đilas navodno da se bori protiv nepostojeće privatizacije TENT je najobičnije zastrašivanje građana i očajničko davanje lažnih obećanja nekoliko dana uoči izbora u Beogradu, ocenio je Antić.

Prema njegovim rečima, Naročito je licemerno izgovoriti tako nešto pred građanima Obrenovca, gde veliki deo radi upravo u sistemu EPS i u TENT i životno su zainteresovani za status svog preduzeća.

„Uveravam ih da su ovakve neodgovorne priče o privatizaciji TENT potpuno neosnovane i da su plod isključivo nedostatka konkretnih ideja i projekata za poboljšanje života građana, u grozničavoj trci za glasove“.

Antić je naglasio da ni EPS, niti bilo koji njegov deo nisu na prodaju u da Vlada Srbije razvija nacionalnu elektroenergetsku kompaniju, ulaže u TENT i nove objekte, sa ciljem da postane najjača energetska kompanija u regionu, rekao je Antić. (kraj) js 19:14

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari