Bastać: Građani će Kalemegdan braniti telima 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) Marko Bastać poručio je danas, povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će u Beogradu biti izgrađena gondola, da će građani Kalemegdan braniti telima i da žičare na Kalemegdanu neće biti.

Prisustvujući svečanom otvaranju gondole na Zlatiboru, Vučić, osim što je počeo proces dijaloga sa odabranim „pozicionarima“, najavio je i izgradnju gondole u Beogradu, navodi se u saopštenju KLIP.

„Domaći stručnjaci, međunarodne organizacije, pa čak i Upravni sud ocenili su izgradnju žičare na beogradskoj tvrđavi kao zločin protiv kulturno-istorijskog nasleđa grada. Zajedno sa građanima, proveli smo dane dežurajući na Kalemegdanu kako bismo sprečili bagere, rušitelje, pa čak i huligane koje je angažovao Goran Vesić kako bi nasred najvećeg beogradskog parka zidao početnu stanicu žičare u formi kafane“, podsetio je Bastać.

„U slučaju da je reč o nekoj novoj lokaciji za gondolu, očekujemo da najpre stručna javnost raspravlja o takvoj ideji pre nego što bageri počnu da kopaju. Ako se pak misli na gondolu na Kalemegdanu, poručujemo Vućiću da ćemo kao i prethodni put Kalemegdan braniti telima i da žičare na Kalemegdanu neće biti“, naglasio je Bastać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari