Poslanički klub Napred Srbijo saopštio je juče da je najveći broj odbornika i mesnih odbora Srpske radikalne stranke u beogradskim opštinama podržao Tomislava Nikolića.

U opštini Zvezdara svih 14 odbornika SRS je pristupilo odborničkoj grupi Napred Srbijo, a slično se dogodilo i u opštini Grocka, navedeno je u saopštenju kluba. U opštini Novi Beograd je 16 od 22 odbornika SRS prešlo na stranu Nikolića, što je učinilo i 15 od 19 odbornika SRS u opštini Palilula.

U Skupštini grada Loznice, u kojoj je SRS opozicija sa do sada 12 odbornika, petoro se priklonilo Tomislavu Nikoliću koji osniva novu stranku. Jedan od njih, Tihomir Karajčić, najavio je mogućnost da im se uskoro pridruže još četvorica odbornika, čiji su se mesni odbori izjasnili za osnivanje nove stranke sa Nikolićem na čelu. Karajčić, nekadašnji predsednik opštinskog odbora SRS u Loznici, rekao je novinarima da je petoro odbornika povuklo blanko ostavke, nakon što je 13. septembra osnovan Inicijativni odbor za osnivanje gradskog odbora nove radikalne stranke u Loznici, čiji je radni naziv „Napred Srbijo“. On smatra da sa pravne strane neće biti problema oko zadržavanja mandata, zbog proceduralnih propusta učinjenih u vreme potpisivanja blanko ostavki. Gradska skupština Loznice odlučila je u četvrtak 18. septembra da od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zatraži mišljenje o statusu odbornika otcepljenih od SRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari