Bez kvoruma za smenu vlasti u Smederevskoj Palanci 1

Vanredna sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka, koja je zakazan na osnovu zahteva i potpisa 28 odbornika, a na kojoj je trebalo da se raspravlja o smeni vladajuće većine, danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Pored smene dosadašnjih i izbora novih rukovodećih ljudi i organa palanačke opštine, trebalo je da dođe i do smene direktora pojedinih Javnih preduzeća i ustanova, prenela je Televizija Jasenica.

U zakazanom terminu u sali se nisu se pojavili odbornici vladajuće SNS, ni čelnici lokalnog parlamenta, pa nije bilo uslova za početak zasedanja, a nisu došli ni odbornici SPS i DSS.

Sednicu su očekivali odbornici DS, SPO i nekoliko dosadašnjih odbornika SNS koji su sa opozicijom potpisali inicijativu za održavanje vanredne sednice.

Opoziciju u Smederevskoj Palanci čine DS, Srpski pokret obnove, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije, Jedinstvena Srbija i samostalni odbornici.

Šef odborničke grupe DS Radoslav Milojičić Kena optužio je SNS da nasilnim metodama nije dozvolio održavanje sednice. Prema njegovim rečima, tri odbornika fizički su sprečena da dođu na sednicu. 

DS: SNS nema ni legitimitet ni većinu

Režim Aleksandra Vučića nastavlja da pokazuje svoje pravo lice. Lokalne frakcije SNS, udružene sa batinašima i uz pomoć nadležnih institucija ne dozvoljavaju da se iskaže volja građana i smeni vlast SNS koji nema većinu u Smederevskoj Palanci. Tako je obesmišljen osnovni princip demokratije da onaj koji ima većinsko poverenje građana treba da preuzme odgovornost da vodi javne poslove.

Srpska napredna stranka je pod pratnjom odvela odbornike i građane protiv njihove volje u Kovačicu i tamo ih zatvorila da ne bi prisustvovali današnjoj sednici Skupštine opštine. Sednica zbog toga nije održana, jer nije imala kvorum a nigde u gradu se nisu mogli naći članovi SNS.

Iako više nema legitimitet, iako ne sme da organizuje sednicu Skupštine jer zna da nema većinu, SNS nastavlja da uzurpira vlast i da otežava život svim građanima Smederevske Palanke. Pošto je policija pokazala jasnu nameru da se ne meša u svoj posao, pozivamo ministra Ružića da raspiše vanredne izbore i odblokira ovaj grad koji SNS nema nameru da prepusti, koristići se nasiljem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari