Bežinarević nakon sastanka sa direktorom majdanpečke toplane: Grejanje počinje 15. oktobra, čak i ranije ako bude potrebno 1Foto: 1 od 5 miliona

U okviru unapred najavljene akcije odbornika SO Majdanpek, Martina Bežinarevića, serije sastanaka sa direktorima opštinskih javnih preduzeća, Bežinarević je razgovarao sa direktorom JKP „Majdanpek“ Đorđem Roškićem o predstojećoj grejnoj sezoni.

Sastanak Bežinarevića i Roškića bio je posvećen aktuelnoj temi – pripremi i početku predstojeće grejne sezone u Majdanpeku u kome je oko 80 odsto privatnih i privrednih objekata priključeno na daljinsko grejanje.

Toko razgovora odbornik u SO Majdanpek i kopredsednik pokreta 1 od 5 miliona izneo je probleme koje su mu građani predočili, a koji se tiču samog grejanja u Majdanpeku i početka grejne sezone.

Prema rečima direktora JKP “Majdanpek” u čijem je sastavu gradska toplana, Đorđa Roškića grejna sezona krenuće 15. oktobra, kao i da postoji mogućnost da se to dogodi i ranije.

Bežinarević kaže da su stanovi u Majdanpeku već hladni, te da mimo zakazanog termina grejna sezona mora da krene ranije.

-Narod plaća grejanje cele godine i sa pravom se traži da grejna sezona krene ranije – ističe odbornik u SO Majdanpek.

Roškiće je takođe rekao da je kotao na drvnu sečku popravljen i da će grejanja biti 24 sata.

-Ova obećanja smo imali i prošle godine. U teoriji i priči je sve lepo. Videćemo uskoro kako će se to realizovati u praksi – izjavio je Bežinarević nakon sastanka.

Prilikom ovog razgovora, potvrđeno je da jedan kotao na drvnu sečku ne može da zadovolji potrebe za toplotnom energijom Majdanpeka i da se, kako bi se grad u potpunosti grejao, potpomaže mazutom.

-Ne razumem kako je opštinska vlast prihvatila projekat, ako je znala da taj kotao nije dovoljan za čitav grad. Navodno će se u gornjem delu grada sagraditi nova toplana sa još jednim kotlom za drvnu sečku. Videćemo koliko će to koštati narod – kazao je Bežinarević.

Prema tvrdnji Bežinarevića, s obzirom da je Rudnik bakra Majdanpek pomagao i izgradnju grejne mreže u Majdanpeku, deo cevi za grejanje koje prolaze kroz grad pripada sada kineskoj kompaniji Ziđin.

-U narednom periodu kineska kompanija Ziđin trebalo bi da prebaci vlasništvo nad ovom mrežom Toplani, obzirom da sama mreža nije potrebna rudniku za eksploataciju – kaže Bežinarević.

Sastanak odbornika u lokalnom parlamentu Martina Bežinarevića sa direktorom JKP “Majdanpek” održan je u okviru unapred najavljene akcije Bežinarevića, kojom je predviđeno održavanje sastanaka sa predstavnicima svih javnih preduzeća o pitanjima i problemima ljudi u majdanpečkoj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari