BIA saopštila da je Vulin bio u službenoj poseti Izraelu 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) saopštila je danas da je direktor BIA Aleksandar Vulin bio u ranije zakazanoj zvaničnoj i službenoj jednodnevnoj poseti partnerskoj službi Izraela.

U saopštenju se navodi da BIA ne objavljuje aktivnosti svog rukovodstva „bez obzira na laži i podmetanja političara ili medija“, ali zbog trenutka u kojem se pokušava naneti šteta Srbiji, BIA i direktoru BIA, „prinuđena je da reaguje“.

„Povodom laži pojedinih medija da je direktor BIA Aleksandar Vulin očigledno u privatnoj poseti Jerusalimu obaveštavamo javnost da je direktor BIA bio u ranije zakazanoj zvaničnoj i službenoj jednodnevnoj poseti partnerskoj službi države Izrael. Poseta se u pratnji domaćina odvijala u Jerusalimu i Tel Avivu“, navodi se u saopštenju.

Portal i list Nova objavili su fotografije Vulina u Jerusalimu, u Crkvi Hristovog groba.

Prethodno je Dželjaj Svećlja, ministar policije Kosova, objavio da je jedan od ubijenih Srba u sukobima u Banjskoj na Kosovu, bio telohranitelj Vulina prilikom njegove posete Kosovu 2013.

Svećlja je kosovski zvaničnik koji je objavio najviše detalja o događaju od 24. septembra u Banjskoj, u kome je ubijen jedan policajac i trojica Srba, između ostalog i snimak iz drona na kome se u dvorištu konaka manastira vidi naoružani Milan Radoičić, potredsednik Srpske liste.

I Vulin i Radoičić nalaze se na listi sankcionisanih osoba SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari