Biševac: Narod na Kosovu uplašen, ali odlučan da brani svoja ognjišta 1foto Vojin Radovanović Danas

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije su ušli u objekat brane na jezeru Gazivode, opština Zubin Potok, odakle su isterali čuvara i poskidali srpske zastave koje su se nalazile na objektu, rekao je danas za Insajder lider inicijative „Za Zubin Potok“ Milija Biševac.

Proteklih nekoliko dana incidenti u opštini Zubin Potok su konstantni. Posle prebijanja dva člana porodice Marković i danas se nastavljaju upadi jedinica ROSU. Ovoga puta su upali u prostorije hidrocentrale Gazivode na velikoj brani, skinuli srpske zastave s objekata i maltretirali stražara koga su tamo zatekli, rekao je Biševac.

On je istakao da građanska inicijativa „Za Zubin Potok“ osuđuje jednostrane poteze Prištine, koji samo mogu pogoršati trenutnu situaciju.

„Posle vesti o upadu specijalaca u objekat na jezeru, pocelo je okupljanje stanovništa u centru Zubinog Potoka i prostest zbog ovakvog nasilničkog čina. Narod je uznemiren i uplašen, ali odlučan u tome da brani svoja ognjišta, pa se zato i organizuju barikade“, rekao je Beiševac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari