Bisljimi: U Briselu sutra neće biti održan sastanak Vučića i Kurtija 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ (1) / VASSIL DONEV (2) Arhiva

U Briselu sutra neće doći do sastanka između srpskog predsednika, Aleksandra Vučića i kosovskog premijera, Aljbina Kurtija, saopštio je šef kosovskog pregovaračkog tima, Besnik Bisljimi, objavio je portal KosSSev pozivajući se na prištinske medije na albanskom jeziku.

Više medija izvestilo je u prethodnim danima, pozivajući se na nezvanične navode, da je za sutra u Briselu bio planiran susret Vučića i Kurtija prištinska Koha, danas je navela da se sastanak neće održati.

Šef prištinske delegacije za dijalog sa Beogradom, Besnik Bisljimi izjavio je danas da je Vučić „pokazao nespremnost za sastanak“, pošto će u trodnevnoj poseti Srbiji ugostiti predsednika Egipta, prenela je Koha, navodeći Besljimijevu ocenu da je Srbija ta koja „sabotira proces dijaloga“, a da seKosovo pokazalo kao „aktivno i sa maksimalnom voljom za dijalog“.

Besljimi navodi da je Vučić kao opravdanje naveo posetu egipatskog predsednika, koji će u Srbiji boraviti tri dana, od 19. jula, prenela je Koha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari