Bivši zamenik gradonačelnika Beograda dobija novu funkciju: Da li SNS odustaje od Vesića i ko s kim voli da radi? 1foto FoNet/Beoinfo

Posle odlaska sa mesta zamenika gradonačelnika Beograda Goran Vesić je ostao u javnom životu Srbije ne povlačeći se sa Tvitera gde i dalje privlači puno pažnje, a čini se i da Srpska napredna stranka i njen lider i dalje računaju na njega, bez obzira što ga novi gradonačelnik Aleksandar Šapić okrivljuje za sve što je loše u glavnom gradu.

Vesić je naime, prema pisanju portala nova.rs, viđen za koordinatora budućeg srpskog bloka, koji će, kako je najavio predsednik SNS Aleksandar Vučić biti formiran u narednih šestih meseci kao veliki i državotvorni pokret za opstanak i napredak Srbije.

S druge strane mandatarka Ana Brnabić je za Blic televiziju izjavila da bi volela da ga vidi u svom timu.

Na pitanje da li će bivši gradski menadžer Goran Vesić biti ministar, mandatarka je odgovorila, da to ne može da kaže.

„Ali volela bih da vidim Gorana u svom timu, na jedan ili drugi način. On je izuzetno efikasan, stvarno jako, jako posvećen i čovek koji se nikad nije libio da uči, da stiče nova znanja, da bude u korak sa trendovima. To je ono što nama treba u vladi, tako da bih volela da ga vidim u svom timu“, kazala je ona hvaleći ga.

Vesić pak niti demantuej niti potvrđuje pisanje medija i ne krije da mu prijaju pohvale.

On nije u potpunosti demantovao svoju ulogu u Vučićevoj novoj političkoj tvorevini.

Gostujući na televiziji Hrepi rekao je da funkcija koordinatora „ne postoji, niti će se tako zvati“, što može da ukazuje da će on biti na nekoj drugoj funkciji u tom novom pokretu, o kojem dosta zna.

Vesić se osvrnuo i na to što je Brnabić rekla da bi „volela da ga vidi u svom timu“.

On je rekao da će ona odlučiti ko će biti na kojoj poziciji, ali je dodao da mu „prijaju te reči i da voli da radi sa njom“.

Vesić je naime posle ulaska Šapića u SNS pristao da se „povuče“ iz tema vezanih za funkciju koju je do izbora obavljao, ali nije odustajao od lične promocije i kampanje, pa su mediji i pred i posle izbora spekulisali da je viđen čak i za mandatara ali i za ministra u novoj vladi budući da mu je mesto gradonačelnika Beograda „oduzeo“ Šapić koji je jasno rekao da ga ne vidi u svom timu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari