Boban Stojanović o skupu u Vranju: Vučićeva kampanja pre kampanje 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

„Kampanja pre kampanje. A sam “pokret” čije osnivanje najavljuje Aleksandar Vučić je jedna vrsta izbornog slogana. Ništa osim toga“.
Ovako za Danas miting Aleksandra Vučića u Vranju komentariše politokolog Boban Stojanović.

Prema njegovim rečima nama i jeste potreban narodni pokret za državu, ali po svojoj prirodi u taj pokret bi mogli da uđu svi oni koji nisu vlast, a ne sama vlast. Jer pošto su ugroženi i narod – građanska, politička, identitetska, ekonomska, socijalna i druga prava, a i država – ne upravaljaju institucije, a i čini se da je predsednik pristao i na plan koji deo teritorije tretira kao da je druga država.

„Prema tome, narodni pokret za državu je potreban baš iz razloga da zaštiti državu i narod od loše vlasti. Nikako ne može vlast da ga pravi. A uz to, Vučić je u kampanji da pojasni, da objasni narodu da ništa nije prihvatio u Briselu i da se i dalje predstavlja da je najveći zaštitnik Srba i Srbije i Kosova u sastavu Srbije“, navodi Stojanović.

Dodaje da uz to, idu uvek neizbežne priče o projektima, infrastrukturi, investicijama iako kao predsednik Republike nema nikakve veze sa tim.

„I to je poenta cele priče i oko pokreta i oko obilaska Srbije. Promocija slogana koja treba da ga očuva na dosadašnjim pozicijama i da pojasni da članovi 2 i 4. ne postoje u francusko-nemačkom sporazumu. Uz to će naravno ići i prljava kampanja protiv opozicije koja mu u datom trenutku smeta“, zaključuje sagovornik Danasa komentarišući prvi dan Vučićeve akcije mobilisanja i obilaska Srbije.

Predsednik Srbije na skupu „Srbija sanja i snove ostvaruje“ u prepunoj sali u Vranju ponovio je iste stvari koje je govorio proteklih dana – da „neće priznati Kosovo i da je zakletvu položio na Ustav i na Miroslavljevo jevanđelje“. Govoreći o formiranju Narodnog pokreta za državu rekao je da je „strašno važno da se ujedinimo i pozovemo one druge koji do sada nisu bili ni u jednoj stranci, a žele da sačuvaju našu Srbiju”.

Uoči Vučićevog dolaska na ulasku u Vranje snimljene su duge kolone autobusa kojima su pristizali građani iz Leskovca, Vlasotinca, Bojnika i drugih opština juga Srbije, a na ovaj skup došlo je i na desetine autobusa iz opština Kosovskog pomoravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari