Bogdan Radovanović iz Inicijative za Požegu: Ana Brnabić opet zloupotrebljava medijski prostor i obmanjuje javnost 1Ana Brnabić/Foto: Nenad Kovačević

„Premijerka Ana Brnabić ponovo zloupotrebljava medijski prostor i obmanjuje javnost“, ocenio je za Danas Bogdan Radovanović iz Inicijatve za Požegu.

On je time reagovao na izjavu premijerke Srbije koja je, gostujući u sredu na TV Pink, optužila „tajkunske medije“ za fašizam, zbog tekstova o Danilu Vučiću, a u tom kontekstu je pomenula Danas i to udruženje građana.

Premijerka je optužila Danas i Inicijativu za Požegu da su izneli laž o tome da je Danilo Vučić, u oktoru 2021. godine, stigao u Požegu u vozilu „leksus“ pod rotacijom, u pratnji „Kobri“ i drugog obezbeđenja, kao i sa oko tridesetak navijača FK Rad, kako bi gledao utakmicu tog beogradskog kluba i domaće Sloge.

Gostujući u sredu na TV Pink, premijerka je pokušavala da zaštiti Vučićevog sina od „napada“, kako je rekla, „tajkunskih medija“ zbog njegovog spornog i nedavnog prisustva na zvaničnoj ceremoniji obeležavanja Dana Republike Srpske, pa je te „napade“ dokazivala tekstom koji je pokazala javnosti, a koji je objavljen u Danasu 28. oktobra 2021. godine.

„Da vam pokažem kako to izgleda kada Danilo Vučić, na primer, napusti Beograd, u okviru centralne Srbije, pa kada ode u Požegu, na utakmicu“, pričala je premijerka u TV studiju, pokazujući tekst u Danasu „Danilo Vučić u kolima pod rotacijom i u pratnji „Kobri“ stigao na utakmicu u Požegi“.

„Dakle“, nastavila je Brnabić, „čovek je otišao na utakmcu u Požegu. Dakle, niti su to ova kola (pokazujući fotografiju uz tekst na kojoj je parkirani automobil, prim. autora), niti tu postoji bilo kakva rotacija, niti bilo kakav snimak i dokaz o tome, zato što se to nije desilo“, tvrdila je Brnabić.

„To je politička organizacija Inicijativa za Požegu pustila tajkunskim medijima i to je, kao po komandi, bilo u svakom tajkunskom mediju, zato što oni imaju jednog istog vlasnika“, konstatovala je predsednica Vlade Srbije, aludirajući na medije u vlasništvu Junajted grupe.

U svojoj gradnioznoj snishodljivosti prema sopstvenom šefu, premijerka je ili obnevidela ili je odlučila da vidi ono što želi da vidi, jer ispod fotografije parkiranog automobila, kojom je mahala u studiju, nije napisano da je to vozilo kojim je doputovao Danilo Vučić.

Na objavljenoj fotografiji je nekoliko luksuznih automobila iz konvoja predsednikovog sina, a deo tih vozila je bio parkiran ispred jednog požeškog restorana, u kome je, kako su Danasu svedočili Požežani, bio i Danilo Vučić.

Navodeći da je „veoma nezahvalno upuštati se u tumačenja bilo kog izlaganja političkog fariseja koja obnaša funkciju premijerke“, Bogdan Radovanović iz Inicijative za Požegu, koja je osudila bahato ponašanje predsednikovog sina prilikom njegovog privatnog dolaska u Požegu, ocenjuje za Danas da je „pemijerka Ana Brnabić ponovo zloupotrebila medijski prostor, obmanjujući javnost i optužujući medije i organizaciju kojoj on pripada“.

Bogdan Radovanović iz Inicijative za Požegu: Ana Brnabić opet zloupotrebljava medijski prostor i obmanjuje javnost 2
Bogdan Radovanović/Foto: Privatna arhiva

„Naravno da je Danilo Vučić bio u Požegi sa navijačima Rada. Uostalom, to je eksplicitno potvrdio i onaj koga ona zove šefom, a koji tvrdi da njegov sin u Požegu nije doputovao „leksusom“, nego „škodom“, navodi Radovanović.

„Naravno da je bio i „leksus“, dodaje naš sagovornik i ističe da je „to parikirano vozilo „fotografisano te večeri ispred požeškog restorana, kao i dve „škode“ i „bmv“ beogradskih tablica“.

„Naravno da je korišćena i rotacija i postoje svedoci koji su to videli. U kom od tih autimobila je bio prvi sin Srbije potpuno je nevažno, jer očigledno je došlo do zloupotrebe statusa štićene ličnosti, koja u svojim privatnim aranžmanima i sebičnim kapricima koristi resurse koje finansiraju građanke i građani Srbije“, kazao je za Danas Radovanović.

On je poručio premijerki da „makar pokuša da se bavi sopstvenim poslom i stvarnim problemima građana, umesto što, poput Zenona, iznosi argumente protiv kretanja, pokušavajući da dokaže kako ,,Ahil nikada neće stići kornjaču“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari