Bojkot jedina alatka za suprotstavljanje 1

Pokret Slobodna Srbija novoformirana je organizacija koja okuplja deo ljudi koji su izašli iz Pokreta slobodnih građana i koji su ove subote (1. februar) imali osnivačku skupštinu na kojoj su se predstavili javnosti, usvojili statut i izabrali predsedništvo.

Iako imaju političke ambicije na izbore neće izaći, jer smatraju da trenutno ne postoje adekvatni uslovi da se u njima učestvuje.

Lidija Martinović, jedna od osnivača pokreta Slobodna Srbija, za Danas kaže sa su iz PSG-a izašli zbog nedemokratičnosti unutar pokreta, što je predstavljalo smetnju u realizaciji aktivizma u borbi protiv režima.

– Definitivno smo za bojkot, zagovaramo ga već duže vreme jer je u ovom trenutku to jedina alatka kojom možemo da se suprotstavimo neadekvatnim izbornim uslovima. U budućnosti, kada budu uspostavljeni pravični uslovi, mi ćemo svakako izaći na izbore jer imamo političke ambicije – ističe ona i konstatuje da problemi sa kojima se naše društvo suočava ne mogu biti rešeni na ulici, već u parlamentu.

Program novoformirane političke organizacije Pokreta Slobodna Srbija, kojoj je „čovek u centru pažnje“, ima socijaldemokratski profil, navodi Martinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari