Boris Džonson sledeće nedelje u Beogradu 1Foto: FoNet-AP

Šef britanske diplomatije Boris Džonson posetiće Srbiju sledeće sedmice, saznaje Danas u diplomatskim izvorima.

Detalji posete još nisu poznati, ali prema informacijama našeg lista, ministar spoljnih poslova Velike Britanije, trebalo bi da boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu, koja će početi sledećeg četvrtka.

Predviđeno je, da između ostalog, Boris Džonson susretne sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Očekuje se i da će posetiti Skupštinu Srbije, a moguće je i da će održati predavanje studentima politikologije. Drugog dana posete biće organizovan u Beogradu razgovor o knjizi Borisa Džonsona, koja je objavljena i u Srbiji „Faktor Čerčil – kako je jedan čovek stvorio istoriju“. Podsetimo, na promociji ove knjige u Skupštini grada, govorio je premijer Aleksandar Vučić.

– Čerčil je imao nešto poput polu ideologije, ja bi rekao da je imao najvažniju ideologiju. Sve se kod njega menjalo od mržnje prema Americi do ljubavi. Kako je lukavo pridobijao podršku Amerike. I dan danas mnogi osuđuju Čerčila jer je naterao Amerikance da uđu u nešto što se smatralo evropskim ratom, rekao je Vučić, između ostalog, na promociji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari