Boris Tadić: Ako u parlamentu ostane samo opozicija koja je "manje-više na Đilasovoj listi" ili postojeća vlast ništa se neće promeniti 1Printskrin TV Nova S

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da se, ako u parlamentu ostane samo postojeća opozicija, koja je „manje-više na Đilasovoj listi“, ili postojeća vlast koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ništa neće promeniti ni u naredne četiri godine, saopšteno je danas iz te stranke.

On je na tribini u Lazarevcu kazao da lista „Dobro jutro Srbijo“ uvodi u parlament nove ljude – „ljude sa znanjima i moralnim vrlinama, poštene ljude koji su se borili protiv kriminala i korupcije, ali koji su i branili legitimne nacionalne interese na Kosovu i nacionalni dignitet, ali koji istovremeno nisu odustajali od evropske budućnosti Srbije“.

„Mi smo pokazali da to možemo. Rekli smo ‘Ne’ Angeli Merkel kada je tražila da se ukinu srpske institucije na Severu Kosova, ali smo nakon toga dobili status kandidata za članstvo u EU i uspeli da obezbedimo i bespovratnu pomoć od EU“, naglasio je Tadić.

On je podsetio da su uspeli da se izbore i protiv korupcije u Elektroprivredi Srbije (EPS) u Kolubari, te da u vreme njihove vlasti niko nije optuživao rukovodstvo EPS da su „korumpirani i lopovi“, a da je nova vlast „slomila rad EPS“.

„Njihov način upravljanja zemljom je razaranje privrede, a ne njeno podizanje“, poručio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari