Borko Stefanović: To što smo i definitivno odvojeni od svog kontinenta i budućnosti možemo zahvaliti isključivo SNS 1foto M.K./ATAImages

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Borko Stefanović ocenio je danas da nova analiza, koja je pokazala da je Srbija 52 odsto usaglašena sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, manje od svih ostalih kandidata za članstvo u EU, govori da je aktuelna vlast Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) „odlučna da Srbiju drži u stalnom stanju izolacije i tumaranja“.

Stefanović je u saopštenju, koje je prosledila Stranka slobode i pravde čiji je potpredsednik, naveo da činjenica da je Srbija ocenjena kao država koja je najmanje usaglasila svoju politiku sa EU pokazuje da režim u Srbiji „apsolutno ne želi da vodi zemlju u EU“

„Oni to ne žele jer znaju da bi Srbija ulaskom u EU bila država u kojoj se uništava korupcija, gde postoji vladavina prava i sloboda medija, a ne zemlja u kojoj je vlast odvojena od naroda i ogrezla u korupciju i nasilje“, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, uočljivo je da naprednjačka vlast „svesno vodi Srbiju u izolaciju štiteći svoje koruptivne poslove i gazeći dostojanstvo svakog čoveka“ u Srbiji.

„To što smo sad i definitivno odvojeni od svog kontinenta i svoje budućnosti u Evropi možemo zahvaliti isključivo SNS vlasti koja zna da pravac Evropa znači i pravac sloboda i uništavanje korupcije, a oni u takvim sredinama ne mogu da funkcionišu i to bi značilo njihov politički nestanak“, dodao je Stefanović.

Predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove ocenio je da je budućnost Srbije u EU, jer na taj način, prema njegovim rečima, Srbija štiti svoje ekonomske i bezbednosne interese.

„Sve drugo je opasni naprednjački avanturizam i pljačka građana. Izolacija i odvajanje Srbije od svojih interesa jeste san našeg režima. Upravo takav izolovan položaj Srbije je najbolja šansa da Srbija ponovo bude parija i lak plen i po pitanju Kosova i Metohije“, naveo je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari