Boško Đurovski: Šumadija je izvor Srbije 1Kragujevac Foto: Wikipedia

Šumadija u poslednje čertiri godine tavori, zaibilaze je svi važni infastrukturni projekti, i mi hoćemo da jednom zanavek Šumadiji pripadne prvo mesto u Srbiji, koje joj istorijski i na svaki drugi način pripada, poručeno je danas iz Kragujevca, sa konferencije za novinare lidera i predstavnika koalicije Zdrave Srbije Milana Stamatovića i Bolje Srbije Dragana Jovanovića.

Koalicija će sutra (četvrtak), kako je najavljeno, da preda listu za parlamentarne izbore, na kojoj su, pored ostalih, profesor Miladin Ševarlić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije Boško Đurovski, predsednica italijansko-srpske privredne komore Danijela Vojnović, bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i druge javne ličnosti i privrednici iz Šumadije i cele Srbije.

Lider Bolje Srbije Dragan Jovanović istakao je danas da koalicija čiji je predstavnik i kandidat za poslanika želi da vrati značaj šumadijsko seljaku, „koji više ne sme da bude u zapećku“, da Kragujevac ponovo bude lokomotiva Šumadije i Srbije…

– Politika naše koalicije nije usmerena protiv Beograda, već hoćemo da ukažemo na to da ovako više ne može. U vreme korone gledali smo kako se u Beogradu dele pakaeti svima koji imaju penzije ispod 30.000 dinara. A šta je sa ostatkom Srbije, da li je samo Beograd Srbija. Ako se ovako nastavi, za 15 do 20 godina imaćemo Beograd i ostatak Srbije, smatra Jovanović, koji je ukazao i na sve nezavidniji položaj voćara u šumadijskom delu Srbije, usled odluke Vlade Srbije kojom je nekolicina hladnjičara monopolizovala izvoz voća u Rusiju.

Nekadašnji fudbaleri i kapiten Crvene zvezde Boško Đurovski kazao je da je „Šumadija izvor Srbije i srpstva“, te da se, zarad povratka na taj izvor, on pridružio koaliciji Zdrave Srbije i Bolje Srbije.

Predložio je i da se nacioanlni fudbalski stadion, umesto u Beogradu, izgradi u Kragujevcu, gde će, prema njegovom mišljenju, reprezentacija da ima podršku i kad gubi.

– Pozivam Kragujevčane da svi priđu na ovu stranu, da na lokalnim izborima glas daju Verku Stevanoviću, jer samo on može svojim dokazanim znanjem, rezultatima koji su ostali iza njega i velikim iskustvom gradonačelnika u nekoliko mandata, da ponovo vrati Kragujevac na mesto koje mu pripada, poručio je Đurovski na današnjoj promociji koalicije čiji je kandidat za narodnog poslanika, a na kojoj je (konferenciji) predstavljena i lokalna lista „Svi na ovu stranu“ čiji je nosilac bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Đurovski je istakao i da je Stevanović „bio sinonim za gradonačelnika“.

Podršku Veroljubu Stevanoviću na lokalnim izborima pružio je i predsednik Bolje Srbije Dragan Jovanović, aktuelni predsednik Skupštine opštine Topole i kandidat za predsednika te opštine i na narednim izborima.

– Sve vreme ću biti uz Stevanovića, jer je Kragujevac lokomotiva Šumadije i Srbije. Imali smo velika očekivanja od Radomira Nikolića, jer je on, kao sin predsednika Srbije i tadašnji predsednik izvršnog odbora vladajuće stranke, imao izvanrednu poziciju da u Kragujevac i Šumadiju donese velike infrastrukturne projekte. Nažalost, sve to je zaobišlo Kragujevac i Šumadiju i on je na neslavno mesto spustio grad, koji ponovo može da uzdigne jedino Veroljub Stevanović, smatra Jovanović.

Pohvale Vučiću, kritike ministrima

– Uprkos Vučićevoj energiji, njegovi ministri ne rade dobro svoj posao. Zato će naša koalicija u republičkoj Skupštini da se zalaže da se promeni odnos, pre svega ministarstava poljoprivrede i privrede prema Šumadiji srpskom seljaku, rekao je Dragan Jovanović.

Evropska unija, ruska gubernija, NATO…

Kandidat za poslanika Zdrave Srbije i Bolje Srbije Boško Đurovski kazao je da je strateški cilj politike te koalicije „ulazak Srbije u Evropsku uniju“, te zalaganje za veću podršku države poljoprivredi, povratatku ljudi na selo, ekologiji, sportu..

Podsetimo da se lider Zdrave Srbije (ZS), Čajetinac Milan Stamatović, koji juče nije bio u Kragujevcu, ne tako davno javno zalagao za pripajanje Srbije Ruskoj Federaciji…

Istovremeno,zamenik predsednika Zdrave Srbije Veroljub Stevanović i dalje je lider regionalne organizacije Zajedno za Šumadiju (ZZŠ), koja se kolektivno „utopila“ u ZS, uprkos čiljenici da je u programu ZZŠ, između ostalog, doslovce pisalo da Srbija treba da postane članica NATO pakta.

ZZŠ je, koliko je javnosti poznato, bila, valjda i ostala, jedina politička organizacija u zemlji koja se programski zalagala (i zalaže?) za članstvo Srbije u NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari