Boško Obradović: Skupština da proglasi Kosovo i Metohiju okupiranim delom teritorije Srbije 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da će predložiti da novi saziv Narodne skupštine hitno održi posebnu sednicu na temu aktuelnog stanja na Kosovu i Metohiji i proglasi „okupaciju dela teritorije Srbije“.

„Pre dolaska Srpske napredne stranke (SNS) na vlast 2012. godine, nad severom Kosova i Metohije separatističke vlasti u Prištini nisu imale nikakvu vlast, niti su specijalne jedinice ROSU ikada do tada ušle na sever Kosova i Metohije“, podsetio je Obradović.

Kako je ukazao u saopštenju Dveri, posle 10 godina „štetnih pregovora i antiustavnih sporazuma u Briselu“, kojima su se predstavnici sadašnje vlasti odricali dela državnih nadležnosti nad Kosovom i Metohijom, Srbi na severu se nalaze u mnogo težoj poziciji.

Zato je opravdan strah za njihovu bezbednost, jer vlasti iz Prištine nesumnjivo žele da zaokruže svoju separatističku vlast i nad severom Kosova i Metohije, a nije isključeno da će to pokušati i oružanim putem po uzoru na hrvatsku Oluju, upozorio je Obradović.

On smatra da je „jedini način da se to spreči promena politike države Srbije prema Kosovu i Metohiji, koja bi značila pre svega ukidanje Briselskog sporazuma i povratak razgovora u Savet bezbednosti UN“.

„Takođe, novi Parlament bi morao da se izjasni o Rezoluciji Evropskog parlamenta kojom se od nas traži da priznamo lažnu državu Kosovo i uvedemo sankcije Rusiji, što je neprihvatljivo i što treba odbiti posebnom skupštinskom odlukom“, zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari