Branimir Nestorović u trci sa vremenom za predaju izborne liste, nedostaje mu hiljadu i po potpisa 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

U ponoć 26. novembra je zadnji rok za predaju lista kandidata za izbore 17. decembra, a sudeći prema jačini pozivanja na društvenim mrežama, da im se daju potpisi, na izbore bi mogla da izađe i grupa građana okupljena oko lekara Branislava Nestorovića.

Ovu grupu je Marinika Tepić, potpredsednica SSP,  nazvala Hepi koalicijom, budući da je reč o ljudima koji se često pojavljuju na istoimenoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Nastupaju pod imenom „Mi glas iz naroda – profesor Branimir Nestorović“ i pod sloganom „ne pod jednu šljivu već pod jednu šajkaču“.

U grupi su publicista Jovan Janjić, penzionisani oficir Mitar Kovač, novinar Siniša Ljepojević, analitičar Aleksandar Pavić, ekonomista Branko Pavlović…

Branimir Nestorović u trci sa vremenom za predaju izborne liste, nedostaje mu hiljadu i po potpisa 2
Printskrin Fejsbuk

„Za Beograd smo prikupili 3842 potpisa, 1500 nam fali za Republiku. Promene su krenule, još malo nam fali“, navodi se na Fejsbuk nalogu ove grupe, na kome se vidi da prikupljaju potpise i za učešće na lokalnim izborima u pojedinim opštinama u Srbiji.

Podsetimo, nedelju dana pred izbore u aprilu 2022., Branimir Nestorović pružio je javnu podršku tadašnjem Patriotskom bloku, odnosno Dverima i krilu POKS-a Žike Gojkovića, na čelu sa Boškom Obradovićem, kao predsedničkim kandidatom.

To su novinari nazvali „transferom u finišu kampanje“ budući da se prethodno pominjalo i da bi Nestorović trebalo da nosi listu javnosti malo poznate Reformističke stranke, ili da nastupi na izborima sa udruženjem koje je osnovao „Vitezovi reda zmaja“.

Nestorović je jedan od najpopularnijih lekara u Srbiji, kada je reč o društvenim mrežama, ali su njegovi stavovi i izjave kontroverzni. Bio je član Kriznog štaba protiv koronavirusa, ali je udaljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari