Britanski ambasador: Vreme je da se zaustavi nepotizam na Kosovu 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Rori O’Konel izjavio je danas da na Kosovu postoje sukob interesa i nepotizam, ali da pritisak naroda može naterati lidere da donesu prave odluke.

Prema rečima O’Konela, 20 godina posle rata na Kosovu vreme je da se zna gde je, i u kom pravcu Kosovo ide.

Govoreći u Prištini na tribini „Govori otvoreno“, O’Konel je ocenio da na Kosovu ima nepotizma i da se na ključne funkcije biraju nekvalifikovani ljudi.

On je naveo da je vreme da se preduzmu mere da se takvo stanje promeni, ali da za to treba da postoji politička volja i da to na demokratski način zatraže građani Kosova.

„Došlo je vreme da se spreče sukob interesa i nepotizam, jer više nema strpljenja. Ne želim biti do kraja pesimista, jer ima mogućnosti da se donesu pravične odluke i promene su moguće“, kazao je O’Konel i dodao da i pritisak građana može da natera lidere da donesu prave odluke.

Govoreći o zakonu o finansiranju stranaka, ambasador je poručio da „ukoliko partije pokušaju da utiču na predlog zakona o finansiranju političkih stranaka, Velika Britanija neće ni na koji način podržati Centralnu izbornu komisiju“.

„Doći će vreme kada ćemo doneti izuzetno značajne odluke“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari