Brnabić: Da se pruži minimum minimuma za normalan život i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji" 1foto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas ponovo da se čuju Srbi sa barikada na severu Kosova „da svi čuju njihove današnje poruke i da se pruži minimum minimuma za njihov normalan život i opstanak na Kosovu i Metohiji“.

Brnabić je novinarima posle panela „Regionalne ekonomske integracije kao odgovor na globalne ekonomske trendove“ u Novom Sadu rekla da Srbija nastavlja evropske integracije jer je to u najboljem interesu Srbije i da se nada da će u jednom trenutku sve države Zapadnog Balkana ući u EU.

Kako je rekla, svašta se može zameriti EU, ali ne i to da je „najveći i najuspešniji mirovni projekat u istoriji čovečanstva“ i zato Srbija želi i mora da bude deo tog mirovnog projekta.

„Svi ovi izazovi s kojima se suočavamo bi izgledali drugačije da smo u EU, jer makar pitanje granica ne bi bilo važno“, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je proces evrointegracija za bilo koju zemlju „najbolji priručnik“ šta treba uraditi da bi zemlja posta bolja i jača.

Brnabić je uverena da je Srbija uradila mnogo u oblasti vladavine prava i da je to potvrđeno kroz otvaranje klastera četiri, a da je Srbija spremna da otvori i klaster tri koji se odnosi na ekonomiju, ali da su sada važne neke druge stvari koje se odnose na rat u Ukrajini, a povodom te teme Srbija i EU nemaju potpuno razumevanje.

„Nastavljamo reforme i trudićemo se da u ovom mandatu Vlade idemo što brže“, poručila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari