Brnabić o Siniši Malom: Nisam videla da je sakrivao imovinu od građana Srbije 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas, komentarišući pominjanje članova Vlade Srbije u „Pandora papirima“, da nije videla da je istina da su oni sakrivali imovinu od građana i dodala da postoje nezavisne institucije koje to treba da istraže.

Istraživački portal KRIK objavio je dokumente iz „Pandora papira“ u kojima se iz Srbije, između ostalih, pominje i da je ministar finansija Siniša Mali imao 24 stana na primorju u Bugarskoj.

Na proglašenju pobednika prvog godišnjeg konkursa u okviru programa „StarTech“, Brnabić je rekla da u Srbiji postoje vladavina prava i nezavisno sudstvo koji će se time baviti i dodala da su o 24 stana Malog „reciklirane informacije iz nekih drugih papira“.

„Naravno to mora da bude u skladu sa zakonom, ali suština je da li ima više nakon svoje političke karijere, to je najvažnije za građane, da li je korstio svoj uticaj da postane bogatiji. Koliko se sećam, Siniša Mali 2012. nije bio u politici“, kazala je Brnabić.

Upitala je da li je zanimljivije šta je neko imao pre bavljenja politikom u odnosu na to šta ima nakon, kao i zašto se ne pridaje važnost tome da je „neko ušao u politiku bez ičega a izašao kao multimilioner“.

„To je pljačka građana. Ono što je (predsednik Stranke slobode i pravde) Dragan Đilas uradio, izašao iz politike sa 619 miliona evra koje je prijavio, i sa tim što njegov brat ima 29 stanova to je katastrofa i to nije moglo da izađe kao rezultat bilo čega osim bavljenja politikom, to su narodne pare. Mogli biste da istražite to“, dodala je Brnabić.

Ponovila je da nije istina da Mali ima 24 stana i da su nadležni organi to istražili.

„Da je imao 74 stana, a da ih kada završi svoju političku karijeru ima 76, ako ih ima, to je ozbiljan problem, jer ne znam gde ih je zaradio. Imamo klasičnu zamenu teza, možemo o tome da pričamo svaki dan“, ocenila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari