Brnabić: Oni koji proizvode vino i rakiju pomogli da se jedna briljantna politička ideja dodatno učvrsti 1Foto: FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izavila je danas da je sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ zu Beogradu evropski događaj koji Balkan stavlja u sam centar vina i vinogradarstva i pokazuje šta sve Balkan može da ponudi Evropi i svetu.

Ona je prilikom dodele Vinskog trofeja na pomenutom sajmu istakla da su vino, ali i oni koji proizvode rakiju, pomogli da se jedna briljantna politička ideja dodatno učvrsti.

Ukazala je da u prethodnih sedam godina nikada nije osetila pozitivniju emociju između zemalja Otvorenog Balkana kao što ju je osetila na sajmu.

Predočila je da „vino zaista spaja ljude“ a da su vinari pomogli da budu otvorene nove perspektive za saradnju na Balkanu i da su pomogli da se privuku i ostali partneri sa Balkana, pre svega Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Zaključila je da su jedine reči kojima mogu da se opišu protekla tri dana na sajmu jesu zajedništvo, saradnja, podrška, uzajamno poštovanje, „i to je ono što nam pomaže da dalje gradimo sigurniju budućnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari