Brnabić: I treći put sam dobila odgovor - ne - od opozicije, čekam ih sutra do 12 sati 1Foto: Lena Stevanović

Taj dijalog kako ga oni shvataju, što su mogli da vide i naši strani partneri, za mene može da se sumira u sedam tačaka, rekla je predsednica Skupštine Srbije, nakon još jednog neuspelog razgovora sa predstavnicima opozicije.

Marinika Tepić je došla sa pripremljenim govorom a potom ga je prosleđivala prijateljskim medijima, tokom razgovora, navela je Brnabić u obraćanju medijima nakon sastanka sa opozicijom.

– Pod tri, isključivo su se vraćali na datum o lokalnim izborima…, rekla je predsednica Skupštine Srbije, nastavljajući da nabraja sopstvene utiske.

Na sastanku, koji je trebalo da bude dijalog – postavili su ultimatum – ili ćemo izaći u susret njihovom zahtevu i da prekršimo zakone kako bi beogradski izbori bili istovremeno sa lokalnim, ili oni neće u tome učestvovati, nastavila je.

Sada već ne znam kada ih hoće…, rekla je, aludirajući na to oni nisu precizirali da li je to 2. jun, ili oktobar.

– Napustili su sastanak, što je za neverovati.., kada su rekli ono što su oni imali da kažu, nisu sačekali zaključke.. – rekla je Ana Brnabić.

Kako je dodala, pokazali su veliko nepoštovanje prema instituciji Narodne skupštine, instituciji dijaloga i prema svima prisutnima koji su došli na sastanak.

Pokazali su neverovatnu bahatost, kao i da ih ne zanimaju preporuke ODIHR – nastavila je Ana Brnabić u sličnom tonu.

– Do sutra u 12 časova da dostave predlog kako će se dalje raditi na implementaciji preporuka ODIHR i prihvatiću svaki predlog. Takođe da pošalju predloge za članove komisije za reviziju biračkog spiska, a to se odnosi i na predstavnike civilnog društva – rekla je Brnabić.

Predsednica Skupštine je istakla i da se „po prvi put pojavio konsenzus u dijalogu po pitanju primene preporuka ODIHR jer obe strane smatraju da je to važno“.

– Primena preporuka i insistiranje na njihovoj implementaciji ne zavisi od datuma izbora, jer oni ostaju jednako važni kad god izbori budu održani – rekla je Ana Brnabić.

Predsednica Skupštine je navela da da „sve neophodne preporuke ODIHR mogu da budu sprovedene pre izbora 2. juna“, odnosno da kada bi se napravio dogovor vlasti i opozicije, sve bi moglo da bude sprovedeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari