Brnabić: Vreme je da se napravi neka vrsta društvenog dogovora 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je vreme da se napravi neka vrsta društvenog dogovora o neprimerenom i nepristojnom jeziku u javnom govoru.

„Ne smemo biti imuni na uvrede i pretnje, ma kome bile upućene, samo zato što se odnose na ličnosti s kojima se politički ne slažemo“, rekla je Ana Brnabić u intervjuu novosadskom „Dnevniku“ uoči današnje zajedničke sednice Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

Ana Brnabić je istakla da tu očekuje da iskorak napravi civilni sektor, intelektualna javnost, pa čak i mediji. Govoreći o rešenju pitanja Kosova, ona je navela da je razgraničenje jedna od mogućnosti.

„Kao odgovorni političari, mi ne smemo da odbacimo nijednu mogućnost dok pregovori traju, baš zato da ne bismo sami sebi smanjivali manevarski prostor“, ukazala je Ana Brnabić i ocenila da nijedan konflikt nije dobar i da to nije pozicija za rešenje problema.

„Naš najvažniji zadatak je da obezbedimo sigurnost naših građana koji žive na Kosovu i Metohiji, da im se obezbedi bolji životni standard i da očuvamo naše kulturno nasleđe“, predočila je predsednica Vlade. Upitana o mogućnosti rekonstrukcije Vlade, ona je rekla da je ovaj trenutak istorijski važan za Srbiju i sigurno je da sada nema pitanja važnijeg od Kosova i Metohije i podizanja životnog standarda građana.

„Sve priče o rekonstrukciji odvlače suvišnu energije s tih tema i ja zato o njima ne govorim“, rekla je Ana Brnabić i dodala da su članovi Vlade tu da rade i rešavaju probleme, a ne da prave „rijaliti“ od Vlade. Ona je navela da će se danas na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade razgovarati o svim projektima koji imaju direktan uticaj na kvalitet života građana Vojvodine – od infrastrukture, preko zdravstva, obrazovanja, nauke, inovacija, sporta i turizma, do životne sredine. Trenutno se pregovara s 21 investitorom koji razmatra ulaganja u Vojvodinu, rekla je Ana Branbić i dodala da ukupna vrednost tih investicija iznosi oko dve milijarde evra i omogućile bi otvaranje 6.000 novih radnih mesta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari