Čepurin preneo Vučiću Putinove čestitke za Dan državnosti 1Čepurin i Vučić Foto: Fonet/Zoran Mrđa arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, koji mu je uručio pismo-čestitku predsednika Vladimira Putina povodom Nacionalnog dana – Dana državnosti, saopšteno je iz Kabineta predsednika.

U pismu predsednika Putina se kaže:

„Rusko-srpski odnosi, koji se zasnivaju na davnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti, na visokom su nivou. Širi se politički dijalog i plodna saradnja u različitim oblastima.

Toplo se prisećam našeg nedavnog sastanka u Moskvi, konstruktivnih i sadržajnih razgovora. Računam da ćemo nastaviti da zajedno radimo na daljem unapređenju celokupnog kompleksa bilateralnih odnosa za dobrobit bratskih naroda naših zemalja.

Želim Vam, gospodine predsedniče, dobro zdravlje i uspehe, a svim građanima Srbije – blagostanje i prosperitet,“ navodi se u čestitiki predsednika Putina.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da će predstojeća poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, kojom prilikom će biti obeleženo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, dati snažnu potvrdu čvrstog prijateljstva dveju zemalja i odrediti prioritete buduće saradnje.

Ambasador Čepurin je istakao da je zvanična poseta predsednika Vučića Hrvatskoj važna za Srbe koji tamo žive i da očekuje da se odrazi na poboljšanje njihovog položaja. Predsednik Vučić je zahvalio što je ruski ambasador u Hrvatskoj prisustvovao Velikoj narodnoj skupštini Srpskog nacionalnog veća, održanoj juče u Zagrebu, i time iskazao brigu za položaj tamošnjih Srba.

Dvojica sagovornika su razmotrili i mogućnosti za povećanje privredne saradnje Srbije i Rusije, s obzirom na poboljšanje ekonomskih pokazatelja u obema zemljama. Oni su ocenili da će predstojeće zasedanje Međuvladinog mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja dati snažan impuls sveukupnim ekonomskim odnosima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari