Članovi Bolje Srbije pristupili SNS-u: "Preletač povratnik" Dragan Jovanović iz Topole 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Članovi stranke Bolja Srbija pristupili su Srpskoj naprednoj stranci (SNS), saopštio je danas predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Glišić je kazao novinarima da je nekadašnji predsednik opštine Topola i lider Bolje Srbije Dragan Jovanović od danas prvi čovek SNS-a u Topoli.

„Svi članovi Bolje Srbije su od danas deo porodice SNS. Naš cilj je mir, stabilnost svih naših građana“, naveo je Glišić u prostorijama SNS u Beogradu.

Jovanović je rekao da podržava politiku koju vodi lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i „sve što je do sada učinjeno da Topola bude servis građana“.

„Zajednički ćemo rešavati goruće probleme u Topoli“, naveo je Jovanović.

Podsetimo, Bolja Srbija na izbore 2020. izašla je zajedno sa Zdravom Srbijom Milana Stamatovića i Verkom Stevanovićem i njegovom strankom Zajedno za Srbiju.

Jovanović je tada bio u sukobu sa Aleksandrom Senićem, nekadašnjim kadrom Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, koji je prešao u naprednjake.

U interjvuu za Danas Dragan Jovanović je izjavio da se razočarao u SNS, da je mislio da su „žuti“ (demokrate najgori), ali da su naprednjaci gori.

Nakon tih izbora, Jovanović nije uspeo da obezbedi skupštinsku većinu, i posle 16 godina, u Topoli je otišao na kratko u opoziciju.

Na parlamentarnim izborima 2022. pak Jovanovićeva Bolja Srbija bila je na listi SNS. Prehtodno je na lokalu vlast prekomponovana u Jovanovićevu korist.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari