Čomić: Samo dijalogom možemo otkloniti manjkavosti u društvu 1Foto: Beta/Milan Obradović

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je danas da samo dijalogom mogu da se otklone manjkavosti u društvu u Srbiji.

Ministarka je na konferenciji „Ciljevi održivog razvoja – svet bez gladi, dobro zdravlje i kvalitetno obrazovanje“ kazala da je poslednjih šest meseci obilazila okruge u Srbiji i razgovarala sa nadležnima koje probleme imaju i kako ih otkloniti.

„Obišli smo svih 29 upravnih okruga i razgovarali sa onima koji su zaduženi za primenu Zakona o planskom sistemu, gde su teškoće, zašto se ne primenjuju i šta možemo zajedno da uradimo i takodje smo obišli i 22 Saveta nacionalnih manjina i Zajednicu jevrejskih opština, tražeći i od njih da nam kažu šta je to što ovo Ministarstvo može da uradi za nacionalnu manjinu, da i oni budu ravnomerno tretirani“, rekla je ona u Palati Srbija.

Stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoa Žakob rekla je da 25 odsto ljudi u Srbiji nemaju „normalne“ životne pogodnosti u mnogim sferama života.

„Kada je reč o kvalitetnom obrazovanju, moramo kod dece razviti kritičko mišljenje, moramo da nađemo rešenje kako da pomognemo siromašnima da se kvalitetno hrane“, rekla je ona.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Čomić: Samo dijalogom možemo otkloniti manjkavosti u društvu”

  1. Reče žena koja će u penziju kao “ vučićeva ministarka“ !! Jadno i bedno !

  2. Još dva života da živim neće mi biti jasno kako je ova žena završila kao ministar u vladi stranke koju je do juče žestoko kritikovala?! Nisu mi jasni ni ovi koji su je postavili za ministra. To zdrav razum ne može da rasčivija.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.