Ćuta pozvao opoziciju da se ujedini i sruši beogradsku vlast na izborima 1foto: Medija centar

Kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas na potpisivanju sporazuma o priključivanju s političkom platformom Solidarnost da je jedini zadatak opozicije da se ujedini i traži izbore u Beogradu i sruši aktuelnu vlast.

„Ovo je poziv opoziciji da sednemo za isti sto, da se ujedinimo i srušimo vlast u Beogradu, a onda i u celoj zemlji. Da se dogovorimo i srušimo Vučića“, rekao je Jovanović.

On je rekao da treba tražiti da se vrati direktan izbor gradonačelnika.

Kopredsednica Zajedno Biljana Stojković rekla je da ovasko iscepkana opoziciona scena ne može da se suprotstavi režimu „koji je 10 godina nama na glavi, koji ne misli o svojim građanima, već samo o profitu“, a da Zajedno želi da se bavi običnim čovekom i da je ključno pitanje šta je potrebno za udoban život.

Predstavnica platforme Solidarnost Melanija Lojpur rekla je da se vlast hvali time da je Srbija zemlja radne snage, i navela na je potrebno da svi zajedno promovišu Program za dostojanstven rad koji bi predvideo skraćenje radnog vremena i fleksibilniji rad za radnike koji imaju decu kojoj je potrebna nega.

Predstavnik platforme Solidarnost Miloš Baković Jadžić rekao je da su plate i penzije u Srbiji nedovoljne, kao i da se radna prava radnika ne poštuju, da se promoviše istorijski reviziopnizam i pseudo-naučne teorije, kao i da se podstiču svi oblici nasilja, dok se udruživanje, poput sindikalnog, obeshrabruje.

„Naša vizija solidarne budućnosti Srbije je da se zajedno treba izboriti za javno finansirani sistem zdravstvene zaštite kojim bi bili obuhvaćeni svi stanovnici Srbije, za progresivan oblik oporezivanja, više one sa višim primanjima, a rastereti one s nižim prihodima“, rekao je Baković Jadžić.

On je rekao da se svi moraju boriti za bolji Zakon o radu, kojim bi radna prava bila zaštićena, a svi oblici rada pokriveni, kao i da je potreban sistem javnog stanovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari