Da li je Marko Kričak saslušavao studenta iz Jagodine koji je priveden zbog incidenta ispred RIK-a ? 1Foto: Screenshot/YouTube/MUP

Da li je studenta iz Jagodine koji je priveden zbog incidenta ispred RIK-a saslušavao komandant Jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata Marko Kričak? Opozicionar Miroslav Aleksić tvrdi da ima informacije da jeste, i da se na snimku u kome student kaže da su ga platili Dragan Đilas i Marinika Tepić čuje glas Marka Krička.

Student je kasnije navode iznete na sminku demantovao, a MUP nije odgovorio na pitanja N1 ko ga je saslušavao i kako je snimak dospeo u medije.

Marko Kričak, komandant Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a Srbije.

U poslednjih nekoliko meseci njegovo ime više puta se pominjalo u javnosti i to ne po dobrom. Kažu da je produžena ruka Bratislava Gašića, jer on ga je sa sobom u policiju doveo iz BIA. Snimak saslušanja studenta zbog incidenta ispred RIK-a otkriva više od onog što tek na prvu saznajemo.

– Ko te plaća?
– Đilas.

– Kako te plaća, kol’ko?
– 100 evra.

– Zašto te plaća?
– Plaća.

– Kako ti daje pare Đilas?
– Kroz ruke.

– Kad ti je dao zadnji put pare?
– Pre tri dana.

– Zašto? Da praviš s*anja?
– Da.

„Ono što sam ja dobio kao informaciju od pripadnika MUP-a koji se međusobno poznaju je da se radi o Marku Kričku o kome sam ja govorio i u Skupštini, da je on predstavnik Zvonka Veselinovića, da je ranije radio u lizing kući, da je išao u lov sa Zvonkom i da ga je on ubacio u policiju, najpre na visoku funkciju u BIA, pa onda za Gašićem ovde u policiju“, tvrdi Miroslav Aleksić iz koalicije Srbija protiv nasilja.

Dakle, tvrdi se da čovek sa reputacijom straha i trepeta srpske policije i komandant jedne specijalne jedinice propituje jednog studenta. Marka Krička je pominjao i inspektor Dušan Mitić u svom svedočenju u postupku „Jovanjica“ i to kao važnu osobu čije je poruke inspektoru Slobodanu Milenkoviću poput medijatora prenosila nekadašnja Koluvijina advokatica.

„Rekla mu je da prihvati mesto koordinatora ili koje mu se nudi, biće to OK mesto, bitno da je živ, bitno da nema nikakav postupak. Milenković joj je na to rekao – a izvini, ko ti to, Zoro govori? Ona kaže – pa vrlo poverljivi ljudi. Na kraju se došlo do toga da su to prvi čovek beogradske policije Veselin Milić i jedan načelnik Marko Kričak sa kojim ona ima komunikaciju, a koji je vrlo blizak sa Bratislavom Gašićem, pa je Boban rekao – je li ovo neka forma pretnje“, ispričao je Dušan Milić.

Podsetimo, zbog prijava da se priprema njihova likvidacija, inspektore Milenkovića i Mitića već tri i po meseca čuva Specijalna antiteroristička jedinica, i to nakon što su odbili da ih štiti Jedinica za obezbeđenje koja im je bila predložena i to zbog toga što njom komanduje Kričak. Vratimo se na snimak od pre nekoliko dana.

„Ja pitam sada da li je to taj čovek, da li tako policija treba da se ponaša, da li oni služe građanima Srbije ili služe režimu i odbrani krađe“, upitao je Miroslav Aleksić.

Nakon što se snimak pojavio u prorežimskom tabloidu, N1 je uputio pitanja MUP-u kako bismo razjasnili ko je studenta saslušavao i snimao i prosledio snimak medijima, ali na naša pitanja nisu odgovorili. Možda se policija oglasi nakon tvrdnji Aleksića da je to Marko Kričak – strah i trepet srpske policije, ali zbog veza koje ima van policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari