Da li nova obilaznica oko Beograda treba da ponese ime Milutina Mrkonjića? 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio da obilaznica oko Beograda ponese ime Milutina Mrkonjića, jednog od osnivača Socijalističke partije, a naši sagovornici ovaj predlog različito komentarišu.

Narodni poslanik Pokreta socijalista, Đorđe Komlenski, stava je da obilaznica treba da se nazove po Mrkonjiću.

„Razlozi koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo uz ovaj predlog, su sasvim na mestu i dovoljni da se predlog prihvati“, navodi Komlenski.

Da li nova obilaznica oko Beograda treba da ponese ime Milutina Mrkonjića? 2
foto: Printscreen/YouTube/KTV Zrenjanin

Marina Lipovac Tanasković, narodna poslanica Narodne stranke, kaže da nije sigurna po čemu građani pamte bivšeg ministra infrastrukture da bi po njemu bila nazvana obilaznica.

„Da li po tome što je osvojio 6% glasova na izboru za predsednika Srbije ili po skandaloznom privatnom životu o kojem su pisali svi mediji. Plašim se da nije dao veliki doprinos za Srbiju i da je malo godina prošla od njegove smrti da bi se stvari sagledale, a najružnije bi bilo to posle menjati“, kaže Lipovac Tanasković.

Da li nova obilaznica oko Beograda treba da ponese ime Milutina Mrkonjića? 3
Foto: Narodna stranka

Naša sagovornica dodaje da kao razlog da se Vučićev predlog sprovede je to što je, po njenim rečima, Mrkonjić bio „šmeker, dobar košarkaš i dobar građevinski inženjer“.

„Pohvalu koju imam i razlog da se infrastukturni objekat nazove po njemu je da je bio šmeker, dobar košarkaš i dobar građevinski inženjer, dok se bavio samo strukom. A i to su velike stvari za vladajuću koaliciju“, kaže ova poslanica.

Filip Tatalović, odbornik u beogradskoj Skupštini Demokratske stranke, kaže da je potpuno logičnop da Vučić to predloži.

Da li nova obilaznica oko Beograda treba da ponese ime Milutina Mrkonjića? 4
foto: Printscreen/YouTube/K1 Televizija

„Mrkonjić je postao poznat po projektima „završenim pre roka“ koji su najčešće postojali samo na RTS-u i drugim državnim medijima, dok je u stvarnosti zemlja bila razorena katastrofalnim bombardovanjem do kojeg je dovela „mudra“ politika vlade čiji je Vučić bio deo. Danas isto tako najveći broj Vučićevih uspešnih projekata postoji samo u njegovoj glavi ili u izveštajima režimskih medija. Mrka je zato zapravo bio neka vrsta proto-Vučića, pa je shvatljivo da predsednik želi da mu se oduži“, smatra Tatalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari