Da li nova obilaznica oko Beograda treba da ponese ime Milutina Mrkonjića?

Ostavite komentar


  1. Ma sto ne odmah po Slobodanu Milosevicu?
    Mislim, osim sto su imena malo promenjena politika je ista… a neće se promeniti ni u budućnosti kad ovaj ode. Problem je u kulturi i psihozi nacije!

  2. AKO IMENA DAJEMO PO KOLICINI PARA , KOJA SU POKRADENA, IZ KAPITALNIH INVESTICIJA, GLASAM ZA MRKU. OSTAVITE NEKU DEONICU I ZA VELJU.

  3. Posle pogubne politike SPS i njenih celnika medju kojima je bio i Mrkonjic obilaznica bi trebalo da se zove Obilaznica sludjenog naroda. Bilo bi mnogo primerenije.

  4. Lopovi hvale i slave lopove. Ne dozvoliti, pružati otpor. Ako ipak nametnu svoje, kada budu izgubili vlast sve poništiti i zakonski zabraniti. Takođe procesuirati sve osobe koje su imale udela građevinskim pljačkama Mrkonjićeve ekipe i ostalih ekipa koje su radile na takozvanoj obnovi. Po hitnom postupku.
    Naravno, to je samo deo onih sudskih procesa koje treba sprovesti brzo i nemilosrdno protiv SPS I SNS MAFIJE.

  5. Naravno da ne treba po Mrkonjicu nazvati. Za nas srednjih godina, on je simbol mnogo toga loseg sto se desavalo u ovoj drzavi i neispunjavanja nijednog od rokova iako je davao cuvenu izjavu:”pre roka”. Imamo mi mnogo drugih naucnika, kompozitora i zasluznh gradjana po kojima se moze nazvati obilaznica (ako vec mora imati ime jedna obilaznica koja je gradjena trideset godina).

  6. Verovatno je to jedna od šala neduhovitog čoveka. I ja znam mnogo većih šmekera i inženjera, pa da damo predloge. Ima mnogo objekata a pogotovo ulica u Beogradu koja nose imena ljudi samo zato što su dugo bili na nekim političkim funkcijama. Ili što su preminuli dok su bili na funkcijama. ZASLUGE???

  7. Ni u kom slučaju, SPS se uvodi u sve strukture našeg života. Znaju se rezultati njihove pogubne politike tokom 90-tih godina. Obilaznica oko Beograda treba da se zove po ubijenom premijeru Zoranu Djindiću.

  8. Žalosna je činjenica da je Mrkonjić bio decenijama, u svim vlastima zadužen za naše gradjevinarstvo. Upravo zato naše firme, nekada lideri u svetskom gradjevinarstvu praktično i ne postoje.
    On nije jedini krivac za takvo stanje, ali je svakako bio medijski najaktivniji, ali u najnegativnijem smislu. Obilaznicu ne treba nazvati njegovim imenom. Ne, nikako NE!

  9. Naravno da treba. Mislim da je doslo krajnje vreme da stvari pocnemo da nazivamo pravim imenom. Narodnu banku nazvati – Banka Dafine i Jezde, vojsku nazvati – Vojska Ratka Mladica, BIA-u nazvati po Radu Markovicu, Srbiju nazvati Republika Ruska-Kineska Gubernija. I nema zabune. I onako nije jasno cemu vise svo ovo foliranje, kad se sve vidi iz aviona?

  10. Nek se nazove kako hoće samo ne po Vučićevom predlogu. Našao pa zašao! Ko je on da daje imena stvarima. Po njemu nek se zove Zajednica srpskih opština.

  11. Obilaznica ne postoji do trenutka kada se Beograd njome može obići. Vesić je rekao da će biti potrebna još godina dana da bi se samo plan za ostatak obilaznice izradio. Ko bi čak i svojoj bebi tražio ime 3-4 godine unapred? Da li ovom diskusijom prihvatamo tezu da je ova obilaznica u stvari završena. Evo, neka se zove Mile za sada, pa ćemo smisliti ostatak naziva kasnih 2020-tih godina.

  12. Pa ako je put obilaznice izgrađen na stabilizacionom sloju od gline, svakako mu treba dati ime Milutina Mrkonjiča. To je veliko „naučno otkriće“ iz doba kada je on bio ministar građevine. A obilaznica prolazi pored Čarapićevog bresta, a Srbija je verovatno zaboravila ko je bio Čarapić,

  13. Ne.
    Sta ko radi, mi samo krstavamo i prekrstavamo ulice, trgove, obilaznice, puteve, hale, stadione…

  14. Svejedno mi je kako će se ta obilaznica zvati, ali ne razumem ovoliki animozitet prema čoveku koji je u najgorem vremenu za Srbiju uložio celog sebe da se porušeni mostovi obnove. Baš me briga i za njegov privatni život jer me se to i ne tiče. Ovakvi kakvi smo bolje da nas nema.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.