Dačić: Međunarodna zajednica ćutanjem podržava Kurtijev cilj da protera Srbe sa Kosova 1Foto: FoNet/ Zoran Mrda

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da međunarodna zajednica ne reaguje na svakodnevno zaoštravanje situacije na Kosovu te da time premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju „daju podršku da protera srpski narod sa Kosova i Metohije, da stavlja na listu i preti hapšenjima“.

„Ćutanjem mu (Kurtiju) daju podršku da protera srpski narod sa Kosova i Metohije, da stavlja na listu i preti hapšenjima i likvidacijama praktično Srbima sa KiM, a sada ste videli i to je dokaz da su članovi porodice predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića na toj listi. To je sramno, neprihvatljivo, tražim najoštriju osudu medjunarodne zajednice“, rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Poslanik Samoopredeljenja Armend Muja objavio je spisak sa nazivima, kako je naveo, „srpskih kriminalnih organizacija i njihovih rukovodilaca“, tražeći njihovo hapšenje, a na spisku se izmedju ostalih nalaze Andrej Vučić, Milan Radojičić, Zvonko Veselinović i Radule Stević.

Dačić je rekao da kosovske vlasti pokazuju da im smeta Vučić i da stavljanjem članova njegove porodice na spisak žele da izvrše pritisak i pretnju.

„Svesni smo toga da Kurti želi da protera Srbe sa Kosova i Metohije, da Kurti želi da time ostvari prečicu za rešavanje pitanja Kosova i Metohije. To mu svakako nećemo dozvoliti“, rekao je Dačić.

Dodao je da se situacija na Kosovu svakog dana zaoštrava, a da bi predstavnici medjunarodne zajednice morali da najoštrije reaguju, što do sada, kaže, nije čuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari