Dačić šef polaničke grupe SPS, Snežana Paunović potpredsednik parlamenta 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ivica Dačić biće novi šef poslaničkog kluba Socijalističke partije Srbije, dok će njegov zamenik biti dosadašnji šef skupštinskih socijalista Đorđe Milićević.

Kandidat ove stranke za funkciju potpredsednika Skupštine Srbije je dugogodišnja poslanica Snežana Paunović.

Dačić je novinarima u skupštinskom holu rekao da će socijalisti biti deo vladajuće većine, da će podržati izbor Vladimira Orlića za predsednika parlamenta, ali da će tekza desetak dana biti razgovori sa SNS oko formiranja novih organa vlasti u Srbiji.

Jedinstvena Srbija imaće svoj poslanički klub od osam poslanika i predsednik kluba biće Dragan Marković Palma i dodao da će nastaviti da sprovode ciljeve za koje su se sa SPS-om zalagali.

„Nećemo odustati od prioriteta, i kada je u pitanju socijalna pravda, nova radna mesta, kako da sačuvamo srpsku teritorju KiM, da nikada nećemo odsutati od ulaska od EU, ali podignute glave i da nećemo da rušimo staro prijateljstvo sa Rusijom“, rekao je Marković novinarima u holu parlamenta.

Marković je rekao da njega funkcije ne zanimaju, da je važno šta radi, a kako je rekao on je u proteklom periodu obavljao nekoliko ministarskih funkcija, aludirajući na uspsotavljanje dobriih odnosa sa Egiptom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.