Dačić: Spremni za odgovornost 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Siguran sam da ćemo nas troje opravdati poverenje budućeg premijera Aleksandra Vučića, izjavio je danas lider SPS Ivica Dačić, koji sa Slavicom Đukić Dejanović i Aleksandrom Antićem ulazi u novi sastav Vlade.

On je poručio i da su oni spremni da potpuno preuzmu svoj deo odgovornosti. Dačić je novinarima, pred početak sednice Glavnog odbora SPS, rekao da na njoj ne očekuje nesuglasice niti problematičnu raspravu o kadrovskim rešenjima jer se Predsednštvo stranke već saglasilo sa tim.

Dačić je potvrdio da Dejanović u Vladu ulazi kao ministar bez portfelja, a da će joj nadležnosti, kako to predviđa zakon, dodeliti premijer, napominjući da će se ona u Vladi baviti tememama za koje je profesionalno najkomtetentija, s obzirom na to da je lekar i doktor nauka.

Nikad sa premijerom nismo razgovarali o kvotama, nego o imenima i temama, naglasio je Dačić.

On se zahvalio Vučiću na odličnoj dosadašnjoj saradnji, koja je, kako je ocenio, donela rezultate za Srbiju i što je prihvatio da se ona nastavi.

Dačić se zahvalio na saradnji i dosadašnjoj ministarki poljoprivrede, funkcionerki SPS Snežani Bogosavljević Bošković, koja je, prema njegovoj oceni, dobro radila taj posao.

Mislimo da možemo da uradimo još više u naredne četiri godine, da možemo da ostavarimo taj istorijski cilj da se završe pregovori o članstvu u Evropskoj uniji, ali još važnije da se završe unutrašnje reforme da bi Srbija bila moderna razvijena zemlja, značajne uloge u regionu, međunarodno poštovana, rekao je aktuelni ministar spoljnih poslova, koji će nastaviti da vodi srpsku diplomatiju.

Prema njegovim rečima, u novoj vladi neće više biti trzavica između SPS i SNS.

Dodao je da neke nove članove ne poznaje, a da će vlada biti kombinacija ljudi koji su do sada radili i novih ljudi.

Mislim da je to dobar tim koji može da postigne rezultate u naredne četiri godine. Svi treba da radimo kao da nam je ovo poslednji mandat, da damo sve od sebe, a neće biti poslednji sigurno, istakao je Dačić.

Na pitanje novinara o raspodeli javnih preduzeća, Dačić je odgovorio da sa Vučićem nisu razgovarali o tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari