"Danas i Nova vode hibridni rat protiv Srbije": Teške reči Nebojše Bakareca u Skupštini u trenutku kada naša redakcija dobija pretnje da će "leteti salve metaka" 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Nebojša Bakarec, poslanik i funkcioner SNS, na početku zasedanja Skupštine Srbije optužio je Danas i Novu da vode hibridni rat protiv Srbije i Aleksandra Vučića, da zagovaraju nezavisnost Kosova, a da tamošnje Srbe proglašavaju kriminalcima. Ti mediji, kako je rekao jasno se ponašaju kao Kurttijevi i propagandisti lažne države Kosovo, te je zatražio od službi da ispitaju ko vodi hibridni rat protiv Srbije, a sve to u vreme kada novinari Danasa dobijaju najstrašnije pretnje da će biti likvidirani.

„U Srbiji postoji verovanje da na Mitrovdan ne treba grditi malu decu koliko god da su bezobraza, jer će onda cele godine bii takva. Predlažem da danas ne grdimo opoziciju, jer oni su kao mala deca. Seljaci u Šumadiji od davnina na Mitrovdan u svaki ugao sobe stavljaju belutak da ih brani od miševa. To danas nećemo raditi jer ne treba nam odbrana od miševa, to smo videli juče poslepodne“, rekao je Bakarec, aludirajuć na koškanje poslanika opozicije i vlasti u parlamentu.

Tokom postavljanja pitanja, poslanik SNS je zatražio obaveštenje od bezbednosnih službi u vezi hibridnog rata protiv Srbije.

„Nedavno na svečanosti, povodom 20 godina od osnivanja BIA ministar Bratislav Gašić, a tadašnji direkror BIA rekao je da su sve izraženije hibridne pretnje kojima je naša zemlja posebno izložena i koje su, kako kaže Gašić, najčešće inspirisane i osmišljene od strane stranih centara moći, uz saučestvovanje domaćih aktera. Nedavno je lansirana jedna od kapanja specijalnognog hibridnog rata uperenog rotiv Srbije i predsednika Aleksandra Vučića i ovih dana se vodi hibridni rat u korist lažne države Kosovo i fašiste Kurtija. Specijani cilj je da se izvrši pritisak na Sbiju da prizna lažnu državu Kosovo i da uvede sankcije Rusiji“, objasnio je Bakarec.

Prema njegovim rečima jedan od pojavnih oblika ovog rata je i zajednička kampanja hrvatskih i takozvanih srpskih,va u stvari antispsrpskih medija u Srbiji.

„Postoji jedan zajednički imentelj tih medija i u Hrvatskoj i Srbiji, a to je da su u vlasništvu tajkuna Šolaka. Ovih dana kada su Srbi na Kosovu suočeni sa Kurtjevim terorom kada su se Srbi na Kosovu digli protiv Kurtijevog fašizma, domaći akteri hibridnog rata , mediji i deo opozicije pružaju podršku Kurtiju i lažnoj držai Kosovu i satanizuju Srbe na Kosovu i Metohiji, predstavljajući ih kao kriminalce. Upravo malopre su Nova i Danas lansirale vest koja glasi: Rada Tarajković- na severu Kosova Radoičić ubacio oružane bande“, naveo je Bakarec i dodao da ti mediji prikazuju Srbe kao kriminalce.

Bakarec je iščitao i sldeće naslove:

„Kurti: Pokušaj Beograda da dijalog zameni destabilitacijom.
Kurti: Pokušaj Srbije da destabilizuje situaciju na Kosovu neće uspeti
Osmani: Povlačenje predstavnika Srbije iz institucija ima za cilj destabilizaciju Kosva
Vučić širi strah od rata da skrene pažnju sa ogromnih poskupljenja
Vučić cepa državu i širi mržnju“

„Ti mediji se jasni ponašaju kao Kurtijevi propagandisti i pripagandisti lažne države Kosovo. Setimo se samo sramnih naslovnica medija u vlasništvu Šolaka u kojima je predsednik Vučić satanizovan i prikazivan kao Adolf Hitler ili je prikazivan kao dete koje treba poslati u konclogor.

Treba jasno reći da redakcije tih medija u Srbiji vode otvorenu antidržavnu kampanju .Uostalom o tome jasno govore i naslovi , poput – izliv ustaša u mozak Vučića i Ane Brnabić, ili Vučić hteo da orgija po Jasenovcu.

Bakarec je upitao bezbednosne službe i da li su ti „domaći akteri pretnji, koje je pominjao Gašić mediji u vlasništvu Šolaka.

„Da li su ti akteri pretnji urednici i novinari tih medija i da li su i pojedine političke stranke koje sede ovde u skupštini tu da realizuju hibridni rat“, naveo je Bakarec.

Na kraju je zatražio i odgovor zbog čega je Kurti zabrani Vuku Brankoviću ulazak na Kosovo. Iako je zatražio odgovor, sam ga je ponudio navodeći da se Kurti uplašio jer je Vuk Branković, po istraživanjima ppularniji od njega samog na Kosovu, jer je učinio više za Albance od samog Kurtija.

Postavljanje pitanja završio je citatom Duška Radovića i uobičajenim uzvikom „živela Srbija“.

Podsetimo, redakciji Danasa je u nedelju stigao mail u kojem NN lice preti da će po redakciji „leteti salve metaka“ i da će napad izvršiti kada se najmanje bude očekivalo. Glavni urednik Danasa Dragoljub Petrović izjavio je da niakda ranije redakcija nije primila ovako jezive pretnje, a da je naročito zabrinjavajuće što se tvrdi da će novinari i kolumnisti Danasa proći kao Šarli ebdo, aludirajući na francusku redakciju u kojoj je pobijeno 12 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari