Danas saznaje: Spisak svih govornica i govornika na šestom protestu Srbija protiv nasilja 1Foto: M. Obradović

Govornici na šestom protestu Srbija protiv nasilja biće profesor Pravnog fakulteta – Miodrag Jovanović, glumica Seka Sablić i glumac Milan Marić, nastavnica Marina Vidojević, inače govornica na prvom protest Srbija protiv nasilja, potom – pilot, Saša Jovanović, kolega i prijatelj poginulog Omera Mehića, kao i student Vanja Đurđić.

Podsetimo, više od 600 članova akademske zajednive do sada je potpisalo proglas kojim se pruža podrška građanskim protestima „Srbija protiv nasilja“.

U proglasu se ističe da potpisani nastavnici, istraživači i saradnici univerziteta i instituta u Srbiji, svesni odgovornosti koju nosi akademski poziv, pružaju punu podršku zahtevima građanskih protesta koji se već pet nedelja odvijaju na ulicama naših gradova.

„Već čitavu deceniju, Srbija je zemlja u kojoj ne postoji sloboda medija. Srpski javni prostor zagađen je mržnjom i nasiljem i to prevashodno sa „nacionalnih frekvencija“ koje su javno dobro. Već čitavu deceniju, Srbija je zemlja u kojoj ne postoji politička odgovornost. Umesto nje, u našem društvu se kao najviša vrlina uzdiže podanički odnos prema vlasti. Iz tog razloga se i odgovor na stravične tragedije koje su ovog proleća zadesile Srbiju sveo na pokušaje nosilaca vlasti da se izbegne bilo kakva politička odgovornost“, piše, između ostalog, u proglasu.

Naredni šesti protest „Srbija protiv nasilja“ održaće se u petak, s početkom od 18 časova ispred Narodne skupštine, najavili su predstavnici opozicionih političkih partija u Skupštini Srbije.

Trasa narednog protesta biće od Skupštine Srbije, pored Tašmajdanskog parka do Pravnog fakulteta, odakle će se Beogradskom ulicom spustiti Slavije i potom Nemanjinom ulicom do Vlade Srbije, oko koje će se napraviti prsten.

Građani će moći da pripreme poruke za Ministarstvo prosvete pored kojeg će se proći, kao i za celu Vladu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari