David: Vlast proizvodi novu prošlost

Održana tribina Foruma pisaca i Građanskog demokratskog foruma "Peti oktobar - dan posle"

Ostavite komentar


  1. Nikad gore vreme. Lažno bolje vreme služi samo vlasti i Vučićevoj družini da se bogate i obogate.

  2. To mu dođe kao stokholmski sindrom, kada te jednom u’vate (više ti nema spasa) em se više ne buniš em se u njih zaljubiš.

  3. Za ovog smešnog čičicu je i danas 05.10.2000 ,nije mu niko rekao da je narod pSrbije odavno oduvao piromane koji su palili Skupštinu i vlast divljački oteli sa ulice

  4. “Novu proslost”gledamo i zivimo svakodnevno.Kad je davnih devedesetih
    godina neki od “boraca” Milosevicevog rezima “izvalio” glupost,kad su
    “osvajali”Dubrovnik’,da ce napraviti “jos stariji i jos lepsi Dubrovnik”nova
    proslost postala je realnost imbecilnih radikalskih hordi.Beograd i Srbija
    njihov je poligon.Vezbaju to svakodnevno uz lobotomiju i kupovinu svih
    srpskih dusa.Njihov slogan je “srpska buducnost je davno izivljena,zivite
    proslost ona je vas zivot”.Sve pocinje i zavrsava sa mitom davno izgublje
    nog Kosova,kao vodenicnog kamena srpskog nestanka.

  5. Odlicna i realna analiza ciljeva bezdusne manjine i stanja duha nesvesne ,nepismene i samounistavajuce vecine.

  6. Šta će se desiti kada žuti budu smenjivali crne, kao što se dogodilo 5 oktobra, bilo je jasno samo kad se čovek osvrne na metodologiju zamene imena ulica u Beogradu koja se nesmetano odvijala nekoliko godina od strane „demokrata“. Umalo je otac Svetlane Velmar Janković, Vladimir, koji je sve vreme rata bio zamenik Velobora Jonića najekstremnijeg ministra u Nedićevoj vladi, delegiranog od strane Ljotića, dobio u Beogradu ulicu. Ko je koga zamenio bilo je potpuno jasno posle zakona o izjednačavanju četnika i partizana i rehabilitacije svih nama znanih i neznanih kljača iz ww2. Samo kao primer. Petooktobarska vlast je rehabilitovala narednika Spasoja Drenjanina Zeku koji je izvršio pokolj žena, dece i staraca u Vraniću početom 1944. godine. Rehabilitovan je i čovek koji je izdao naređenje da se te 1944. krene u pokolje po Šumadiji, ministar vojni Vlade KJ, armijski đeneral, srpski Čiča, Dragoljub Draža Mihailović. Sve je jasno izuzev onima koji neće da i bude jasno, 5 oktobra se promenila vlast ali ne pristup rešavanju srpskon nacionalnog pitanja. Izuzev nešto komunista koji su sklonjeni na VIII sednici i nešto intelektualaca kojima pripadaju David i Vegel, nema u Srbiji mnogo neslaganja oko Garašaninovog programa, Srbija do Tokija.

  7. A jel to ovaj vajni književnik koji se zalaže za nezavisnost Kosova? Koji je okarakterisao period 90-tih kao period nacista?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.