Decentralizacija i promena sistema: Osnovačka skupština udruženja građana „Za Kragujevac - Znamo se” 1Foto: Za Kragujevac - Znamo se Promo

 

Sinoć je održana osnivačka skupština udruženja građana „Za Kragujevac – Znamo se” na kojoj je izabrano rukovodstvo i usvojen program njihovog budućeg rada. Za predsednika udruženja izabran je poznati kragujevački lekar dr Miroslav Stojanović Džiga.

Program udruženja „Za Kragujevac – Znamo se” zasnovan je na promeni sistema upravljanja javnim dobrom, sa posebnim akcentom na profesionalizaciji rada gradskih uprava i preduzeća čije osnivač grad Kragujevac i na decentralizaciji grada, odnosno davanjem većih ovlašćenja savetima mesnih zajednica.

Cilj udruženja je da okupi najuspešnije i najpreduzimljivije Kragujevčane koji su spremni da prihvate naš program i ciljeve za što brži oporavak grada Kragujevca, tj vraćanje grada na mesto koje mu pripada.

– Miran, čist i bezbedan Kragujevac, da poštujemo i zaštitimo sve zapise prošlosti dok gradimo budućnost, poručuju iz udruženja „Za Kragujevac – Znamo se”.

Za predsednika udruženja izabran je poznati kragujevački neurolog dr Miroslav Stojanović Džiga.

Za predsednika Skupštine udruženja izabran je Nebojša Vesović, za potpredsednike udruženja izabrani su Nikola Milić i Milan Milosavljević a za predsednika Izvršnog odbora izabran je Predrag Radivojević.

Da podsetimo, opozciona lista „Za Kragujevac – Znamo se” dr Miroslav Stojanović Džiga na lokalnim izborima 17. decembra osvojila je četiri odbornička mandata u gradskom parlamentu, odnosno 3.835 glasova Kragujevčana ili 4,16 posto glasova izašlih na lokalne izbore.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari