Demokrate u Užicu podržale Lutovca   1Zoran Lutovac u Užicu Foto: Nenad Kovačević

Gradski odbor DS Užica je saopštio da „daje punu podršku predsedniku DS dr Zoranu Lutovcu i njegovim saradnicima, koji su legalno izabrani na izborima 2018.godine“. 

„Apsolutna većina članova GrO DS Užice stoji iza ove odluke i smatra da će novi izbori, koji nam slede na nivou lokalnih odbora, a kasnije i izbori za Glavni odbor i predsednika stranke, pokazati da smo potpuno u pravu i da je DS na pravom putu oporavka“, navedeno je u saopštenju.

Ocenjuje se da su ta stranka i njeni članovi „nakon osam godina progona, u situaciji koja je bez presedana u srpskoj politici“ i dodaje da je „u toku poslednja faza velikog projekta potpunog uništenja DS od strane Vučićevog režima“, te da je „sadašnja vlast razočarana time što DS i dalje postoji i da je krenula sa uništenjem stranke iznutra“.

„Bivši visoki funkcioneri DS-a i večiti budžetski korisnici, usled nedostatka privilegija koje su imali dugi niz godina, u sprezi sa režimom, pokušavaju da preotmu stranku na lažnim i nezakonitim izborima, falsifikujući stvarno raspoloženje članova i simpatizera stranke“, saopštio je užički odbor DS.

Gradski odbor, navodi se, „prinuđen je da osujeti takav sramni čin i ponašanje pojedinaca i oštro osudi pokušaj nasilnog otimanja stranke od strane bivših, isključenih funkcionera DS na lažnim izborima, koje su oni organizovali, a koje nisu raspisali zvanični organi stranke, niti su u skladu sa Statutom stranke“.

„Borba za slobodnu Srbiju, dostojansto i osnovna ljudska prava naših sugrađana je glavni cilj Demokratske stranke. Na tom putu ozdravljenja, konačno smo krenuli prvo od svojih redova“, zaključuje se u saopštenju užičkog odbora DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari