"Ne smemo da dozvolimo da se inspektoru nešto desi": Deo opozicije reagovao na navode da Milenkovića snima i prati BIA 1foto FoNet Aleksandar Barda

Pojedini poslanici i predstavnici opozicije reagovali su na informacije da je BIA ponovo pratila inspektora Slobodana Milenkovića, koji je razotkrio aferu „Jovanjica“.

„Vučićeva, Vulinova i Gašićeva BIA koja i dalje snima i prati Milenkovića koji je otkrio Jovanjicu treba da odgovori šta mu spremaju i zašto ga prate? Likvidaciju, hapšenje, smenu, zastrašivanje…?“ napisao je na tviteru Miroslav Aleksić, šef poslaničkog kluba Narodni pokret Srbije-Novo lice Srbije.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica Marinika Tepić poručila je da je „preopasno“ to što je „25 dana pred svedočenje o otkriću najveće fabrike droge Jovanjica – inspektor Milenković uhvatio Vulinove iz BIA poslate da ga prate“.

„Vulin, na ‘crnoj listi’ SAD zbog trgovine drogom, uhodi inspektora za borbu protiv droga“, napisala je Tepić na tviteru.

Advokatica Danijela Nestorović, narodna poslanica Ekološkog ustanka, poručila je da „ne smemo dozvoliti da se nešto desi inspektoru Milenkoviću“.

„On je poslednji stub odbrane u okviru policije od napada državnih, plaćenih kriminalaca! Toliko je ova vlast ogrezla u kriminalu da je spremna i na to. Sve oči i sva pomoć i podrška inspektoru Milenkoviću i advokatu Zdenku Tomanoviću“, poručila je Nestorović u objavi Ekološkog ustanka na društvenim mrežama.

Navode da je Milenković ponovo bio na udaru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) objavio je Zdenko Tomanović, advokat inspektora koji je razotkrio aferu Jovanjica.

Tomanović je saopštio da je „Milenković uočio nepoznate osobe koje su preduzimale radnje daljinskog audio i video snimanja i neposredne fizičke pratnje, kako u objektu u kojem se nalazio, tako i prilikom kretanja Milenkovića“.

Nakon što je Milenković te osobe u prisustvu građana zaustavio i ograničio im kretanje, ustanovio je da se radi o pripadnicima BIA koji su na zadatku, tvrdi Tomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari